- Thanos Stathopoulos
Σνούκερ-UK Championship: Στον δεύτερο γύρο ο Ο'Sullivan
Ο "Rocket" εκτός από τα δύο πρώτα frames, δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον ερασιτέχνη Luke Simmonds επικρατώντας με 6-1
Ο έξι φορές κάτοχος του τίτλου, τελείωσε την αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο, σημειώνοντας δύο centuries φτάνοντας συνολικά τα 980 στην καριέρα του και απέχει πλέον 20 από τα 1.000.
Ο ενθουσιώδης Simmonds προηγήθηκε σημειώνοντας break στους 56 πόντους, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει και το 2-0, όμως ένα εξαιρετικό safety από τον O'Sullivan έδωσε το frame στον κάτοχο του τίτλου, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.
Από εκεί και πέρα όλα έγιναν απλά για τον "Rocket", ο οποίος με πέντε διαδοχικά frames (97, 118, 112, 77) έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στον δεύτερο γύρο, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου του.
Ο νούμερο ένα του ταμπλό θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Ιρλανδό Ken Doherty, που επικράτησε του Κινέζου Yuan Sijun με 6-2.
Εύκολη πρόκριση και για τον Barry Hawkins, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-0 του Jamie Clark, σημειώνοντας τρία break (64, 70, 76). O 39χρονος από το Κεντ θα περιμένει τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση του Robbie Williams με τον Ian Burns.
Αποτελέσματα (Πρώτος Γύρος)
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου
Απογευματινό Session
Ronnie O'Sullivan(Αγγλία) - Luke Simmonds (Αγγλία) 6-1
Barry Hawkins (Αγγλία) - Jamie Clarke (Ουαλία) 6-0
Σε εξέλιξη:
Mark Davis (Αγγλία) - Sam Craigie (Αγγλία) 4-3
Fergal O'Brien (Ιρλανδία) - Mei Xi Wen (Κίνα) 4-3
Mark King (Αγγλία) - Elliot Slessor (Αγγλία) 3-3
Peter Ebdon (Αγγλία) - Chris Totten (Σκωτία) 4-1
Liang Wenbo (Κίνα) - Sam Baird (Αγγλία) 5-5
Chris Wakelin (Αγγλία) - Duane Jones (Ουαλία) 5-1