- Thanos Stathopoulos
ΑμεΑ (Ξιφασκία) | Χάλκινο για τον Τριανταφύλλου στην Πίζα
Ο εντυπωσιακός Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο στην σπάθη (κατηγορία Β΄). Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Βασίλη Ντούνη, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση
Σε λιγότερες από σαράντα ημέρες από το χρυσό μετάλλιο του Βασίλη Ντούνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο πανηγύρισε ακόμη μία μεγάλη διάκριση.
Πρωταγωνιστής ο Πάνος Τριανταφύλλου, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β` του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Πίζα.
Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, στη φάση των ομίλων είχε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη 15-5 επί του Βρετανού Ρασίντ.
Στον αγώνα της οκτάδας, ο Τριανταφύλλου επικράτησε 15-11 του Πολωνού Κάστρο, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε 15-10 από τον Πολωνό Πλούτα με αποτέλεσμα να κατακτήσει την τρίτη θέση.
Πολύ καλή εμφάνιση στην ίδια διοργάνωση πραγματοποίησε και ο Ντούνης στη σπάθη κατηγορίας Α`, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση.
Πηγή: Ε.Π.Ε