• Thanos Stathopoulos

Μπάντμιντον | Cyprus International: Στο κυρίως ταμπλό Τσιγκιρδάκης και Μελικίδης

Δύο ελληνικοί "εμφύλιοι", αλλά και δύο μεγάλες προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό, επιφύλασσε η πρώτη ημέρα του τουρνουά στη Λευκωσία για την ελληνική αποστολή

Το πρόγραμμα, από ελληνικής πλευράς, ξεκίνησε το μεσημέρι μ' έναν "εμφύλιο" καθώς στο δεύτερο γύρο των προκριματικών συγκρούστηκαν Πασχάλης Μελικίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.


Μια αναμέτρηση όχι απλά ανάμεσα σε δύο Έλληνες παίκτες, αλλά και μεταξύ δύο συμπαικτών που αγωνίζονται στην ομάδα του Ρούπελ. Κάτι που σήμαινε, ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν αρκετά δύσκολο και για τους δύο, καθώς ο ένας γνωρίζει τον άλλον πολύ καλά...


Το παραπάνω σενάριο επαληθεύτηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Μελικίδη να κατακτά το πρώτο σετ, χάρη σ' ένα ξέσπασμα στο τέλος, μετατρέποντας το 14-14 σε 21-15, αν και στην αρχή της αναμέτρησης ο Παπαδόπουλος ήταν εκείνος, ο οποίος είχε ξεφύγει με 8-4.


Ό,τι δεν κατάφερε ο Παπαδόπουλος στο πρώτο σετ, το έκανε το δεύτερο, αφού πρώτα κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά (14-6), στη συνέχεια ένα δικό του μίνι μπλακ-άουτ, αλλά και ένα μεγάλο σερί του Μελικίδη έφεραν τους δύο παίκτες κοντά στο σκορ (18-16).


Από εκεί και πέρα όμως ο Παπαδόπουλος φάνηκε πιο ψύχραιμος και κατακτώντας τους τρεις από τους τέσσερις επόμενους πόντους πήρε το σετ με 21-17 ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Το τρίτο σετ ωστόσο άνηκε ξεκάθαρα στον Μελικίδη, ο οποίος πήρε διαφορά από την αρχή του σετ (11-6 στο διάλειμμα) και στη συνέχεια διατηρώντας το ρυθμό του έφτασε στο 21-8 και στην πρόκριση για τον τρίτο γύρο των προκριματικών.


Εκεί αντιμετώπισε τον Κύπριο, Ανδρέα Θεοδώτου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πάρει μια άκοπη πρόκριση καθώς ο Ουκρανός Glib Beketov μεταφέρθηκε στο κυρίως ταμπλό ως πρώτος επιλαχών, από τα προκριματικά.


Ο Μελικίδης, όπως και στο τρίτο σετ απέναντι στον Παπαδόπουλο, έτσι και στο πρώτο σετ κόντρα στον Θεοδώτου, πήρε μια διαφορά από το ξεκίνημα φτάνοντας στο 11-3 στα μισά του σετ.


Από εκεί και πέρα κατάφερε να συντηρήσει τη διαφορά και να φτάσει στο 21-12 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.


Στο δεύτερο σκέλος της αναμέτρησης τα πράγματα ξεκαθάρισαν μετά το διάλειμμα, με τον Μελικίδη να έχει ένα μικρό προβάδισμα με 11-8 και λίγο αργότερα 15-11.


Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι ήταν αρκετοί για τον Μελικίδη για να φτάσει στη νίκη με 21-11, αλλά και στην πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, όπου την Παρασκευή (11:45) θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό, Vegard Rikheim στο πλαίσιο του πρώτου γύρου.


Αυτή τη φορά έγινε όπως ήθελε...

Πριν από δύο εβδομάδες, στη Σόφια, η τύχη δεν ήταν μαζί με τον Σταμάτη Τσιγκιρδάκη, ο οποίος βρέθηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό (πρώτος επιλαχών από τα προκριματικά) και μάλιστα παίζοντας με τον κάτοχο του τίτλου.


Ήταν μια εξέλιξη που ο ίδιος δεν επιθυμούσε καθώς ήθελε να αγωνιστεί στα προκριματικά έτσι ώστε να έχει παιχνίδια στα πόδια του, σε πιθανή πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.


Στη Λευκωσία όλα κύλησαν ομαλά με τον Έλληνα παίκτη να ξεκινάει από το δεύτερο γύρο της προκριματικής φάσης παίζοντας κόντρα στον Κύπριο Ιάκωβο Αχεριώτη.


Ο Τσιγκιρδάκης έκανε την επίθεσή του μετά το διάλειμμα (11-8), το οποίο έκανε 16-8 και 21-9 λόγο αργότερα κατακτώντας το πρώτο σετ.


Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο Τσιγκιρδάκης εμφανίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια μέσα στο κορτ, κλείνοντας το πρώτο μέρος στο +9 (11-2), για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με 21-6 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο.


Ένα βήμα πριν από το κυρίως ταμπλό, ο Τσιγκιρδάκης κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ουκρανού, Ivan Medynkiy. Ένας γρήγορος παίκτης, αλλά με αρκετές αδυναμίες τις οποίες ο Τσιγκιρδάκης κατάφερε να εντοπίσει γρήγορα.


Ο Medynkiy μπορεί να πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 11-8, όμως από εκεί και πέρα ο Τσιγκιρδάκης ήταν απλά εξαιρετικός. Αφού αρχικά ισοφάρισε (12-12), στη συνέχεια κατάφερε να πάρει διαφορά με 18-14.


Ακόμα κι όταν ο Medynkiy μείωσε στον πόντο (18-17) ο Τσιγκιρδάκης ήταν καθ' όλα ψύχραιμος φτάνοντας στο 21-18 και στο 1-0.


Ένα προβάδισμα το οποίο του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να κάνει... πάρτι στο δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού. Πήρε τον έλεγχο από την αρχή του σετ, δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, κάνοντας το 11-9 στα μισά της διαδρομής.


Ένα καθοριστικό σερί έκανε το σκορ 14-9 και από εκεί και πέρα όλα πήγαν βάσει σχεδίου, με τον Τσιγκιρδάκη να κλείνει σετ, αλλά και πρόκριση με 21-13 μέσα σε 34 λεπτά.


Την Παρασκευή (12:20) ο Τσιγκιρδάκης θα αντιμετωπίσει τον Άγγλο, Sahil Sipani για τον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό.


Εγκατέλειψε ο Ταρτσίδης, αποκλείστηκε ο Θ. Παπαδόπουλος

Στο δεύτερο "εμφύλιο" της ημέρας Θόδωρος Παπαδόπουλος και Αχιλλέας Τσαρτσίδης βρέθηκαν αντιμέτωποι στο δεύτερο γύρο των προκριματικών.


Οι δύο συντοπίτες (Σιδηρόκαστρο), έπαιξαν ένα εκπληκτικό πρώτο σετ με τον Παπαδόπουλο να παίρνει προβάδισμα με 18-14 και 20-17, αλλά τον Τσαρτσίδη να ισοφαρίζει σε 20-20!


Ο Παπαδόπουλος έφτασε σε ακόμα δύο set-point (21-20, 22-23), αλλά και πάλι ο Τσαρτσίδης κατάφερε να απαντήσει ισάριθμες φορές (22-22) προτού ο Παπαδόπουλος κλείσει το σετ με 24-22.


Το δεύτερο σκέλος της αναμέτρησης, ολοκληρώθηκε άδοξα, καθώς ο Τσαρτσίδης εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο κι ενώ ο Παπαδόπουλος ήταν μπροστά στο σκορ με 17-9, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στον τρίτο γύρο.


Ένα βήμα πριν από την τρίτη ελληνική εκπροσώπηση στο κυρίως ταμπλό στο απλό ανδρών, ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε απέναντι στον Ισραηλινό, May Bar Netzer.


Το 11-8 εις βάρος του Έλληνα παίκτη, στο διάλειμμα έδινε ελπίδες για τη διεκδίκηση του πρώτου σετ, όμως ένα 5-0 του Netzer έκανε το σκορ 16-8 και λίγο αργότερα 21-12 δίνοντας στον Ισραηλινό το πρώτο σετ.


Στο δεύτερο σετ το σκορ άνοιξε από νωρίς υπέρ του Netzer και παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Παπαδόπουλου, επικράτησε και πάλι με 21-12 αφήνοντάς τον εκτός διοργάνωσης.


Το πρόγραμμα της Παρασκευής είναι γεμάτο... Ελλάδα σε όλα τα αγωνίσματα, καθώς εκτός από το απλό ανδρών, στη μάχη ρίχνεται και το δίδυμο Πέτρος Τέντας/Ελένη Μουτεβελίδου, που θα αγωνιστούν κόντρα στο κυπριακό ζευγάρι Άρη Κατιρτζή και Μαρίζα Φυρίλλα (10:00) στο διπλό μικτό, ενώ στο διπλό ανδρών οι Πέτρος Τέντας και Σταμάτης Τσιγκιρδάκης θα παίξουν απέναντι στους Κύπριους Αντώνη Αντωνίου και Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου.

Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon