top of page
  • Thanos Stathopoulos

Μπάντμιντον | Σταμάτης Τσιγκιρδάκης: "Θα μπω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό"

Οι δύο προκλήσεις σε Βουλγαρία και Κύπρο, οι στόχοι του στα δύο τουρνουά, αλλά και για ποιο λόγο δεν επιθυμεί την (πιθανή) απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Σόφιας

 

Τον έχω ονομάσει το "Pit Bull" του Ελληνικού μπάντμιντον. Και όχι άδικα. Δουλευταράς μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ακόμα και τη συγκεκριμένη συνέντευξη την καθυστέρησε ελέω προπόνησης.

Μέσα στο γήπεδο θα δώσει τα πάντα ασχέτως αποτελέσματος. Θα βγει από εκεί μόνο όταν έχει πλέον εξαντληθεί. Έτσι είναι o "Σταμ".


Ο Σταμάτης Τσιγκιρδάκης θα αγωνιστεί σε δύο τουρνουά μέσα σε δύο εβδομάδες. Η πιο...κοντινή (ημερολογιακά) πρόκληση είναι αυτή της Σόφιας (3-6/10) όπου θα συμμετάσχει στο Bulgarian International Championship, τόσο στο απλό, όσο και στο διπλό έχοντας πλάι του τον Πέτρο Τέντα.


Η πρεμιέρα του θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Μπορεί όμως και όχι. Κι αυτό γιατί είναι ο πρώτος επιλαχών για να αντικαταστήσει μια πιθανή ακύρωση συμμετοχής από παίκτη του κυρίως ταμπλό.


Αυτό θα σημαίνει ότι ο Τσιγκιρδάκης θα περάσει στο κυρίως ταμπλό το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή (4/10). Αν και το συγκεκριμένο σενάριο θα ήθελε να το αποφύγει...


"Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγάλες πιθανότητες να μπω απευθείας στο κυρίως ταμπλό, κάτι που σημαίνει αυτομάτως και περισσότερους βαθμούς".


"Ωστόσο, πιστεύω ότι προτιμώ να δουλέψω την πορεία μου από τα προκριματικά", τόνισε, για να συμπληρώσει λέγοντας: "Συνήθως σ' ένα τουρνουά βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι".


"Οπότε εκτιμώ ότι είναι καλύτερα να παίξω στο κυρίως ταμπλό μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών κι αφού έχω στα πόδια μου ήδη δύο παιχνίδια".


"Βατή η κλήρωση, αλλά..."

Σε μια πρώτη ανάγνωση χαρακτηρίζει την κλήρωση της Σόφιας ως βατή. Όμως δεν μένει εκεί. Γενικά ξέρει να "διαβάζει" τα παιχνίδια που έρχονται. Δεν υποτιμάει κανέναν αντίπαλο που δεν γνωρίζει και πάνω απ' όλα σέβεται.


"Ναι, θα μπορούσα να πω ότι η κλήρωση είναι βατή. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσω είναι ότι στις διεθνείς διοργανώσεις κόντρα σε παίκτες του εξωτερικού, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ούτε καν θεωρητικά".


"Οι...άγνωστοι παίκτες κρύβουν πάντα παγίδες. Δεν υποτίμησα ποτέ κανέναν αντίπαλο και φυσικά δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Αυτό όμως που ξέρω καλά είναι ότι θα μπω μέσα για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".


Εκτός όμως από το απλό ανδρών, ο Τσιγκιρδάκης θα αγωνιστεί και στο διπλό έχοντας ως παρτενέρ τον πολύ καλό του φίλο, Πέτρο Τέντα.


Η αποστολή του πάντως μόνο εύκολη δεν είναι καθώς θα αντιμετωπίσουν το Νο 1 του ταμπλό τους Αυστριακούς, Philip Birker και Dominik Stipsits.


"Το διπλό στο εξωτερικό είναι ακόμα πιο δύσκολο. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζεις σπεσιαλίστες του αγωνίσματος, που προπονούνται αποκλειστικά μόνο στα διπλά, κάτι που επιλέγουν από μικρή ηλικία".


"Σαφώς κι έχουμε δύσκολη κλήρωση, καθώς παίζουμε με το Νο 1 του ταμπλό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα μπούμε στο παιχνίδι με στόχο να το ευχαριστηθούμε και παράλληλα με τον Πέτρο να προσπαθήσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε κάθε πόντο".


Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Τσιγκιρδάκη δεν σταματούν στη Βουλγαρία, καθώς στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κύπρο για ένα ακόμη τουρνουά.


Ο Έλληνας παίκτης, που μάλιστα πρόσφατα υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο συνεργασίας, με τη γνωστή εταιρία εξοπλισμού μπάντμιντον, Victor, μέσω του επίσημου διανομέα στην Ελλάδα την www.fun4all.gr, δείχνει έτοιμος να αντεπεξέλθει και στις δύο διοργανώσεις.


"Είναι πολύ θετικό ότι παίζουμε δύο τουρνουά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι συνεχείς αγώνες σου δίνουν ρυθμό και θεωρώ ότι είναι κάτι που λείπει από τους Έλληνες αθλητές".


"Οι απαιτήσεις και οι στόχοι δεν αλλάζουν, παραμένουν οι ίδιοι. Να ευχαριστηθώ τα παιχνίδια μου και να κάνω όσες νίκες μπορώ".

bottom of page