• Thanos Stathopoulos

Νταρτς-Δύσκολες και ύπουλες κληρώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Την υπέρβαση θα ψάξουν οι άντρες στο ομαδικό, απέφυγαν τα μεγαθήρια οι γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε έναν πιο βατό, αλλά και ύπουλο όμιλο

Φώτο: Από το πρόσφατο Μεσογειακό κύπελλο στη Ρουμανία

Αγγλία, Ουαλία και Καταλονία. Δεν τις λες και εύκολες. Και εντάξει να δεχθώ ότι η Καταλονία κερδίζεται. Η Αγγλία θα είναι δύσκολο. Κι όταν λέω δύσκολο, εννοώ ότι θα πρέπει να είναι στα χειρότερά της, εμείς στο 100% και οι Άγγλοι παίκτες να βρίσκουν συνεχώς σύρμα.


Δεν υποτιμώ τους Έλληνες παίκτες, απλά είμαι ρεαλιστής. Ας με διαψεύσουν τα παιδιά. Μαγκιά τους και μπράβο τους. Εδώ θα είμαι να τους αποθεώσω και να παραδεχθώ τις αρλούμπες που έλεγα.


Σίγουρα στη Βουδαπέστη θα ταξιδέψει μια από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες όλων των εποχών. Με πρώτο “βιολί” τον κορυφαίο Έλληνα darter όλων των εποχών, Γιάννη Μιχαήλ, τον πάντα υπολογίσιμο (στην καλή του ημέρα) Κώστα Παντελίδη και τους ανερχόμενους Άγγελο Μουλάγγελη και Γιώργο Ανυφαντή. Αυτή τη στιγμή (προσωπική μου άποψη) είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουν οι επίσημοι ελληνικοί σύλλογοι του GDO (δεν θα πω για όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τον Μιχαήλ).


Ο John Michael είναι το μεγάλο ελληνικό “όπλο”. Χάρη σε αυτόν και στη συνεχόμενη παρουσία του στα μεγάλα stages, η ελληνική ομάδα έχει ένα σημαντικό status και σοβαρό ανάστημα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Την γνωρίζουν και την σέβονται. Ο Παντελίδης είναι επίσης γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό με τη συμμετοχή του και στο Lakeside, αλλά και σε πολλά όπεν.


Τους Μουλάγγελη και Ανύφαντη δεν θα τους περιμένει κανείς. Αν όμως ξεπεράσουν το αρχικό μούδιασμα-τρακ, τότε αυτό μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Έχουν τα χέρια και τα βελάκια για να ξαφνιάσουν τους αντιπάλους τους.


Αγγλία επομένως, δύσκολο. Πάμε να κάνουμε ζημιά στην Ουαλία. Επίσης δύσκολη περίπτωση, αλλά πιο βατή με πολλά εισαγωγικά. Όλα αυτά λοιπόν για να βρεθούμε στη δεύτερη θέση (έχοντας νικήσει φυσικά και την Καταλονία).


Τώρα, στα μονά και τα ζευγάρια τα πάντα είναι σταυρόλεξο. Ο Μιχαήλ, ο οποίος είναι πάντα μέσα στα φαβορί, πέρασε bye στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο, Miroslav Petrov.


Προσωπικά περιμένω πολλά απ' αυτόν στη Βουδαπέστη. Δεν φταίω εγώ. Αυτός μου έδωσε το δικαίωμα να απαιτώ, με τις αμέτρητες συμμετοχές του πάνω στα μεγαλύτερα stages του κόσμου.


Ο Παντελίδης, αν και λίγος άτυχος, καθώς είναι ο μοναδικός από την ελληνική τετράδα που θα παίξει πρώτο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον Ρουμάνο Lazslo Kadar κι αν με το καλό περάσει στον δεύτερο θα κοντραριστεί με τον Νορβηγό Stig Jarle Knudsen.


Εξαιρετική σχολή η ρουμανική, στα Βαλκάνια, υπολογίσιμοι οι Νορβηγοί γενικά. Τους συγκεκριμένους παίκτες δεν τους γνωρίζω και στέκομαι στην παραπάνω πρόταση και τέλος. Ο Κώστας αν παίξει όπως ξέρει, θα έχει το πάνω χέρι και με τους δύο.


Ο Μουλάγγελης θα κοντραριστεί με Αυστριακό. Συγκεκριμένα με τον Aaron Hardy. Ισχύει ό,τι και με τον Παντελίδη πιο πάνω. Ο πρώην πρωταθλητής, θα έχει μια ψυχολογική ώθηση από τον πρόσφατο τίτλο του στη Βουλγαρία, αλλά από εκεί και πέρα όταν παίζεις με darter από την Αυστρία το focus σε board και μέτρημα πρέπει να αγγίζει τα όρια του...ζεν.


Από την άλλη ο Ανυφαντής θα βρει μπροστά στον δεύτερο γύρο τον Κύπριο Κοράντου. Η εξέλιξη του Γιώργου τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία. Έχει ταλέντο και πάθος στο παιχνίδι του. Κάνει μεγάλα σκορ, μικρά προβλήματα στο τσεκ το οποίο βελτιώνει συνεχώς. Έχει την ικανότητα και το μυαλό για να συνεχίσει.


Τελειώνω με τους άνδρες με δυο λόγια για τα ζευγάρια. Παντελίδης και Μουλάγγελης απέναντι στους Τσέχους Anliker και Ruckstuhl. Καλή η χημεία και των δύο. Την χημεία των Τσέχων δεν την γνωρίζω. Λογικά Κώστας και Άγγελος θα προχωρήσουν. Θεωρητικά πάντα...


Ο Μιχαήλ θα πάρει από το χέρι τον Ανυφαντή, θα κάτσουν και θα περιμένουν στον δεύτερο γύρο το ζευγάρι τους. Αυτό θα προκύψει από την αναμέτρηση των Λουξεμβούργιων Burquel/Becker με τους Γάλλους Labre/Cash. Κοινή γλώσσα, αλλά οι Γάλλοι (βάσει σχολών) είναι λίγο ως πολύ (;) ανώτεροι.


Πάμε να δούμε και τις αγαπημένες μου. Ο τίτλος του άρθρου πάει πιο πολύ προς τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν τα αγόρια. Τα κορίτσια βρίσκονται- σε πεντάρι όμιλο- μαζί με Τσεχία, Ισπανία, Ρουμανία και Ουγγαρία.Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αφού απέφυγαν κάτι Αγγλίες, Ουαλίες, Ολλανδίες, Σκωτίες, καλά είναι. Πρεμιέρα με Ισπανία. Καλό αυτό. Ξεμπερδεύουν γρήγορα με ένα από τα φαβορί και από εκεί και πέρα κάνουν υπολογισμούς και κυρίως νίκες. Ένας όμιλος αρκετά ανοικτός. Όποιες βρεθούν σε καλή ημέρα θα περάσουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτές θα είναι οι δικές μας.


Μαριέττα Χατζή, Μαρία Πουλίδου, Αναστασία Πενταγιώτη και Μαρίνα Χιονάτου. Μαζί και η Τζούλια Γεωργοπούλου. Η πρώτη τετράδα όμως θα αγωνιστεί. Για τον όμιλο τα είπαμε. Αν είναι συγκεντρωμένες παίρνουν πρόκριση.


Πάμε σε ατομικά και ζευγάρια. Η πρωταθλήτρια Μαριέττα Χατζή θα βρει μπροστά της την Ιταλίδα Mara Casadei. Στα βελάκια η Ιταλία δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να σταθώ. Η καλή Μαριέττα λογικά κερδίζει και πάει τρίτο γύρο.


Η Μαρία Πουλίδου θα χορτάσει Τσεχία σε αυτό το Ευρωπαϊκό. Τσεχία στο ομαδικό, Τσεχία στο ατομικό, Τσεχία και στα ζευγάρια που θα δούμε παρακάτω. Blanka Vostkova η πρώτη αντίπαλος. Το κοντέρ της Μαρίας έχει γράψει αμέτρητες ώρες προπόνησης. Το γνωρίζω πολύ καλά. Αυτό όμως μερικές φορές στρέφεται εναντίον της.


Είναι όπως δίνεις Πανελλήνιες. Έχεις μάθει όλο το βιβλίο απ’ έξω κι όταν πας να γράψεις τα ξεχνάς όλα. Τέτοιο πράγμα είναι η Πουλίδου. Εγώ ελπίζω (και εύχομαι) όταν σταθεί απέναντι στο board να θυμηθεί τα πάντα.


Η Αναστασία Πενταγιώτη κοντράρεται επίσης με Ελβετίδα. Το όνομα αυτής Katharina Vonrufs. Η Αναστασία είναι η ήρεμη δύναμη. Εκεί που την βλέπεις χαλαρή ξαφνικά σου κλείνει το leg χωρίς να πάρεις χαμπάρι.


Σιγά-σιγά αποκτά στόφα νικήτριας και βελτιώνει το ευρωπαϊκό προφίλ της. Στο δεύτερο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην καριέρα της έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι εκεί που την παίρνει...


Μαρίνα Χιονάτου. Με το συμπάθιο, αλλά εδώ θα μιλήσω εντελώς υποκειμενικά, καθώς η Μαρίνα είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Ένα εκπληκτικό παιδί το οποίο χάνει κερδίζει είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά το ξεκίνημα της ανοδική της πορείας και είμαι αρκετά περήφανος για εκείνη.


Συμπαθής απ’ όλους (σπάνιο στην εποχή μας) και με όλη την Τζια στο πλευρό της.

Ξεκινάει με darter από τη Σκανδιναβία. Την Σουηδή Anna Forsmark. Η Χιονάτου είναι εντελώς απρόβλεπτη.


Δεν εννοώ ότι έχει κακές ημέρες. Είναι μια παίκτρια του “8”, αλλά μπορεί εύκολα να σε “σκοτώσει”. Αρκεί αυτές οι ημέρες να είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά.


Στα ζευγάρια οι Πουλίδου και Χατζή θα παίξουν (με τι άλλο;) με τις Τσέχες Cisarova και Tonareva, ενώ Πενταγιώτη και Χιονάτου έχουν ένα αρκετά δύσκολο έργο απέναντι στις Σκωτσέζες McGimpsey και McMahon.


Υπάρχει αισιοδοξία. Αρκετή. Την ασπάζομαι και την επικροτώ. Πάμε με μια αρκετά δεμένη και δομημένη Εθνική τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Οι ευχές όλων μαζί τους.

Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon