• Thanos Stathopoulos

Νταρτς | Γιάννης Μιχαήλ: "Φέτος πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά"

Ο κορυφαίος Έλληνας darter μίλησε για την πετυχημένη επιστροφή του στα σημαντικά τουρνουά του PDC, για τη δεύτερη σειρά του Players Championship που ακολουθεί, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν

Τίποτα δεν μοιάζει με το αγχωτικό παρελθόν. Όλα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Οι καταστάσεις έχουν "νοικοκυρέψει" τον Έλληνα darter, ο οποίος από τον Νοέμβριο και μετά είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τίτλοι σε Μάλτα και Ρουμανία, Tour Card στο Q-School και εξαιρετική εμφάνιση στα πρώτα δύο τουρνουά στο Player Championship.


Ο Μιχαήλ, ο οποίος παρέμεινε στην Αγγλία όλη την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για τα επόμενα δύο τουρνουά (16-17 Φεβρουαρίου) στο Γουίγκαν, δηλώνει ότι είναι σε καλή κατάσταση κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, μετά την υπογραφή με το κορυφαίο γραφείο management ZWA.


"Μετά τη συμφωνία μπορώ να πω ότι μου λύθηκαν τα χέρια. Είμαι σε καλή κατάσταση και κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Παίζω πλέον πιο ελεύθερα καθώς δεν έχω να σκεφτώ παρά μόνο το παιχνίδι μου. Δεν υπάρχει η αβεβαιότητα των προηγούμενων ετών", δήλωσε.


Ο Μιχαήλ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την Tour Card για την περασμένη σεζόν, γεγονός που τον άφησε εκτός των τουρνουά PDC για ένα χρόνο. Ο ίδιος απαντάει ότι η συγκεκριμένη περίοδος μπορεί να ήταν αρχικά μια από τις χειρότερες της καριέρας του, αλλά στο τέλος όλα έγιναν μάλλον για καλό...


"Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή στεναχωρήθηκα πολύ. H περσινή ήταν μια αρκετά δύσκολη σεζόν για μένα. Ωστόσο, πλέον αντιλαμβάνομαι ότι ίσως αυτό το διάλειμμα να μου έκανε και καλό.


Η επιστροφή του στα τουρνουά του PDC ήταν εντυπωσιακή, από το γεγονός ότι ο Μιχαήλ σε κανένα τουρνουά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν έμπαινε τόσο δυναμικά από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια.

Από τον Νοέμβριο και μετά έχω πάρει δύο τουρνουά σε Μάλτα και Ρουμανία, εξασφάλισα την Tour Card κι έκανα μια καλή εκκίνηση στο Player Championship. Όλα αυτά είναι καλοί οιωνοί. Από εκεί και πέρα συνεχίζω βήμα-βήμα

Κι όταν κερδίζεις παίκτες όπως ο Keegan Brown, που την επόμενη ημέρα διέλυσε τον φιναλίστ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, Michael Smith (6-0) και τον Dave Chisnall, που με τη σειρά του στο δεύτερο τουρνουά έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, κάνοντας κι εννέα βελάκια, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Μιχαήλ είναι όντως σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτή είναι και "προίκα" την οποία θα κουβαλήσει και στα άλλα δύο τουρνουά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.


"Δεν μπορώ να πω αν θα πάω καλύτερα ή χειρότερα. Το έχω πει και στο παρελθόν ότι τα βελάκια είναι θέμα ημέρας. Πως θα ξυπνήσεις, πως θα είσαι στο board κτλ. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στα βελάκια μου".


Όπως φάνηκε και από το παιχνίδι με τον Brown, αλλά και από εκείνο με τον Chisnall, ο Μιχαήλ πλέον υπολογίζεται απ' όλα τα μεγάλα ονόματα του PDC. Δεν είναι τυχαίο που την πρώτη ημέρα ο συνήθως "βαρύς" και νούμερο ένα στον κόσμο, Michael van Gerwen, έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις του.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συμφωνία με τον νέο μου μάνατζερ και τώρα σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι μου και όχι τις οικονομικές δυσκολίες που μέχρι τώρα ήταν ανυπέρβλητες

Αυτό όμως δεν δείχνει να επηρεάζει τον "Deadly Rose", ο οποίος τόνισε ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση η οποία μάλλον έχει μεταφερθεί από την άλλη μεριά.


"Το ότι με υπολογίζουν δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Αυτός ήταν και ο στόχος μου. Επομένως δεν με απασχολεί. Πλέον πιστεύω ότι η πίεση έχει περάσει προς τον εκάστοτε αντίπαλο. Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι όπως ανέφερα και πιο πάνω, παίζω πλέον ελεύθερα και πιστεύω ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά".