• Thanos Stathopoulos

Νταρτς | Η επανεκκίνηση ξεκίνησε από το Μπάρνσλεϊ

Η επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Γιάννη Μιχαήλ περιλάμβανε μία νίκη σε τρία τουρνουά, ωστόσο τα θετικά στοιχεία ήταν πολλά περισσότερα για τον κορυφαίο Έλληνα darter

Ποια ήταν αυτά; Πρώτο και πιο σημαντικό ότι έβγαλε τρεις δύσκολες ημέρες χωρίς ενοχλήσεις από τον τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου τρεις μήνες.


Σε τέσσερα απαιτητικά παιχνίδια ο "Deadly Rose" κατάφερε να αντεπεξέλθει στα περισσότερα απ' αυτά με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες οφείλονταν ξεκάθαρα στην αποχή από το προπονητικό του πρόγραμμα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις άρχισαν να επιτρέπονται, από τους γιατρούς, μόλις μια εβδομάδα πριν αναχωρήσει για το Μπάρνσλεϊ.


Έχοντας μια εβδομάδα προπονήσεων, αντιμετώπισε παίκτες όπως ο Ολλανδός Danny Noppert και ο Σκωτσέζος Robert Thornton.


Τέτοιους παίκτες αναμφίβολα δεν μπορείς να τους παίξεις με μια εβδομάδα προπόνησης και μάλιστα μετά από τρεις μήνες απραξίας.


Παρά το γεγονός αυτό ο Μιχαήλ προσπάθησε να γίνει (και σ' ένα μεγάλο βαθμό τα κατάφερε) ανταγωνιστικός. Η πρώτη αναμέτρηση, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ήταν για τα προκριματικά της 13ης σειράς του European Tour.


Αντίπαλος ο Danny Noppert. Ήττα με 6-1. Βαριά σε πρώτη ανάγνωση. Σε μια δεύτερη όμως ο Μιχαήλ θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα leg και να πιέσει τον Ολλανδό, ο οποίος ξεκίνησε με τσεκ από 114. Break με το...καλησπέρα. Ό,τι χειρότερο...


Στο επόμενο leg ο Μιχαήλ προσπαθεί να κάνει το ίδιο. Έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη δεν κλείνει το 88 και στη δεύτερη δεν τσεκάρει το 28! Ο Noppert που είχε μείνει πολύ πίσω (88-297) κατεβαίνει και τσεκάρει το 80 κάνοντας το 2-0.


Το πρώτο (και μοναδικό) νικηφόρο leg για τον John Michael, θα έρθει στο τέταρτο leg όπου θα μειώσει σε 3-1 κλείνοντας με 15 βελάκια.


Από εκεί και πέρα δεν θα έχει άλλες ευκαιρίες. Τρία σερί leg και η νίκη για τον Noppert, σ' ένα παιχνίδι πάντως που ο Μιχαήλ έπαιζε με 85.6 avg έχοντας 5 140άρια.


Επόμενη πρόκληση ο Robert Thornton στο πλαίσιο της 25ης σειράς του Players Championship. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Σκωτσέζο. Η εμφάνιση του Μιχαήλ μπορεί να συνοδεύτηκε με ελαφρώς μικρότερο μέσο όρο (84.3), αλλά από την άλλη ήταν πιο κοντά στο σκορ.


Στα τέσσερα πρώτα leg Μιχαήλ και Thornton είχαν κατακτήσει από δύο leg. Ο Σκωτσέζος έπαιρνε το προβάδισμα και ο Michael απαντούσε.


Η διαφορά άνοιξε στο έκτο leg με τον Thornton να φτάνει στο πρώτο break του αγώνα, αφού νωρίτερα ο Μιχαήλ δεν κατάφερε να κλείσει το 100 αφήνοντας το 40.


Ο Σκωτσέζος έφτασε στο 5-2 με τον Μιχαήλ να χάνει και πάλι την ευκαιρία στο τσεκ, καθώς δεν μπόρεσε να κλείσει το 66, ενώ στο αμέσως επόμενο leg, ο Έλληνας darter τσέκαρε το 36 μειώνοντας σε 5-3.


Στο ένατο και τελευταίο leg ο Thornton χρειάστηκε μόλις 14 βελάκια για να διαμορφώσει το τελικό 6-3 αφήνοντας τον Μιχαήλ εκτός από τον πρώτο γύρο, ένας Μιχαήλ όμως σαφώς βελτιωμένος.


Τρίτη και τελευταία ημέρα στο Μπάρνσλεϊ, με τον Μιχαήλ να αγωνίζεται στο 26ο τουρνουά του Players Championship. Πρώτος αντίπαλος ο Joe Murran.


Ο John Michael κάνει το καλύτερο παιχνίδι του τριημέρου. Ο μέσος όρος εκτοξεύεται στο 93.1, φέρνει τρία 180άρια και κάνει το μεγαλύτερο τσεκ του αγώνα (80).


Ο Muran παίρνει το πρώτο leg με 15 βελάκια. Το κακό όμως για τον ίδιο ήταν ότι ο Μιχαήλ βρήκε ρυθμό. Πέντε σερί κερδισμένα leg με 15, 17, 17, 16 και 15 βελάκια.


Για να τον σταματήσει ο Murran χρειάστηκε να κάνει ένα απίστευτο leg με 115 avg και κλείνοντας με 13 βελάκια μείωσε σε 5-2.


Το επόμενο και τελευταίο leg άνηκε και πάλι στον "Deadly Rose", που αν και χάλασε το εκπληκτικό του ξεκίνημα (96-140-140-112), έφτασε στην πρώτη του νίκη (6-2) και στην πρόκριση στη δεύτερη φάση.


Η τελευταία αναμέτρηση του Μιχαήλ στο Μπάρνσλεϊ δεν άφησε καλή γεύση. Σ' ένα βαθμό δικαιολογημένα. Η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πλάτη του, αλλά και το χέρι που άρχισε να "κρεμάει" οδήγησαν τον Έλληνα darter στη χειρότερη εμφάνιση του τριημέρου.


Έχοντας απέναντί του τον Jamie Hughes, ο Μιχαήλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, μείωσε σε 3-1, αλλά λίγο αργότερα το σκορ έφτασε στο 5-1 με τον Hughes να κλείνει με 13 βελάκια.


Το τελικό 6-2 σήμανε το τέλος για τον Μιχαήλ σ' ένα δύσκολο τριήμερο το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως...πειραματικό, καθώς μέσα από τους αγώνες μπόρεσε να βγάλει τα συμπεράσματά του για να δει που βρίσκεται αγωνιστικά.


Τι γίνεται στη συνέχεια...

Με τέσσερα τουρνουά Players Championship να απομένουν (Δουβλίνο, Μπάρνσλεϊ) τα πράγματα για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης τον ερχόμενο Νοέμβριο (22-24) γίνονται πολύ δύσκολα. Όχι ακατόρθωτα, δύσκολα.


Επίσης δύσκολη γίνεται και η απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν, καθώς αυτός ήταν και ο μεγάλος στόχος του Μιχαήλ στην αρχή της σεζόν, με τον τραυματισμό όμως να του χαλάει τα σχέδια.


Από εκεί και πέρα η πρόκριση για το μεγαλύτερη "Χριστουγεννιάτικη" διοργάνωση του κόσμου, παραμένει ανοικτή και θα διεκδικηθεί μέσω προκριματικού τουρνουά, του οποίου η τοποθεσία είναι ακόμα άγνωστη (ως συνήθως).


Ωστόσο, όταν μιλάμε για τον Γιάννη Μιχαήλ όλα είναι πιθανά. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και οι τρεις (σερί) παρουσίες του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σφραγίστηκαν από τα προκριματικά τουρνουά σε Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία.


Τίποτα δεν έχει χαθεί κι ακόμα όλα είναι ανοικτά. Το σίγουρο είναι ότι ο Μιχαήλ επέστρεψε και είναι έτοιμος να τα δώσει όλα για να χαρίσει στα ελληνικά βελάκια ακόμα μία τεράστια επιτυχία.

Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon