• Thanos Stathopoulos

Νταρτς | Κωνσταντίνος Σαμαράς: Ένας...ρούκι στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο 27χρονος darter προετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση της Ρουμανίας, αλλά και για το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Η αρχική άρνηση για τα βελάκια που τελικά εξελίχθηκε σ' έναν μεγάλο...έρωτα

Ασχολείται με τα βελάκια, τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια 5ετία στην οποία κατάφερε να αναρριχηθεί, με μεγάλη ταχύτητα, στα ψηλά, στις εγχώριες διοργανώσεις , ενώ σε λίγες ημέρες θα κάνει την πρώτη εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της WDF.


Κι όμως ακόμα και η σκέψη να ασχοληθεί με τα βελάκια ήταν κάτι που δεν τον ενδιέφερε καθόλου..."Στην αρχή δεν μου άρεσαν καθόλου. Έλεγα: Είναι δυνατόν κοτζάμ γαϊδούρια να παίζουμε βελάκια; Το αποτέλεσμα; Με το που έριξα το πρώτο μου κόλλησα τη γνωστή dartο-αρρώστια...".


Κεφαλαίο Γιάννης Κοτσιφός...

Όποιον κι αν ρώτησα μου είπαν τα καλύτερα λόγια για τον 27χρονο Θεσσαλονικιό. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και από πλευράς χαρακτήρα. Μια ήρεμη δύναμη. Γνώρισε τα βελάκια στη συμπρωτεύουσα και ουσιαστικά ανδρώθηκε στην πρωτεύουσα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.


Μπορεί, όπως λέει ο ίδιος, το...μικρόβιο να μπήκε πέρασε στον οργανισμό του τυχαία, όμως από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο καλός του φίλος και "μέντοράς" του Γιάννης Κοτσιφός, με τον οποίον έκανε τα πρώτα του βήματα από τα 2.37.


"Με τον καιρό άρχιζα να παίζω καλύτερα. Βασικός υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Κοτσιφός, που χωρίς τη βοήθειά του, αλλά και τα απλά λόγια του γύρω από τα darts, θεωρώ ότι δεν είχα καταφέρει τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια".


"Φυσικά εκτός από τον Γιάννη, μεγάλη βοήθεια έχω πάρει και από πολλούς darter στη Θεσσαλονίκη, που άμα αρχίσω να λέω ονόματα δεν θα τελειώσουμε ποτέ".


"Οι βάσεις μπήκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, στην προεδρική φρουρά, γνώρισα τους παίκτες που έπαιζαν στην Αθήνα και από εκεί και πέρα ξεκίνησα κι εγώ να παίζω καλύτερα έχοντας στόχο να τους πλησιάσω".


"Αναμφίβολα αυτός ο συναγωνισμός με βοήθησε ακόμα περισσότερο. Με την επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη άρχισα να ανεβαίνω αγωνιστικά και να πλασαρίζομαι στις πρώτες θέσεις των τουρνουά, κερδίζοντας παράλληλα εμπειρίες και με τις συμμετοχές μου σε διεθνείς διοργανώσεις".


"Φυσικά υπάρχει άγχος"

Παγκόσμιο Κύπελλο, Κλουζ, Ρουμανία. Πέφτει στα βαθιά. Η ώρα που πρέπει να δείξει (στον εαυτό του) ότι δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες darter (βάση αποτελεσμάτων) έχει φτάσει.


Μια συνθήκη η οποία του προκαλεί άγχος, αλλά και μεγάλη ανυπομονησία για το μεγάλο ραντεβού στη ρουμανική πόλη.


"Αν έχω άγχος που θα παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Φυσικά και έχω. Αλίμονο. Χωρίς άγχος δεν θα είχε καταφέρει κανείς τίποτα. Το θέμα είναι πως μπορείς να διαχειριστείς αυτό το άγχος και σε τι είσαι ικανός να το μετατρέψεις..."


"Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που κατάφερα να μπω στην Εθνική ομάδα και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα για να βρεθούμε στη Ρουμανία. Εδώ κι ένα μήνα έχω κατέβει στην Αθήνα, κάνοντας προπονήσεις με την ομάδα και με τον συμπαίκτη μου στα ζευγάρια, τον Κώστα Σακελλαρίου. Οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν μιλάω για ανυπομονησία...".


"Η μεγαλύτερη εμπειρία"

Οι εμπειρίες, αλλά και οι παραστάσεις που θα βιώσει στο Κλουζ, θα είναι ένα τεράστια "σεμινάριο" για τον ίδιο και συλλογή εμπειριών. Ωστόσο, δεν πάει για "τουρισμό", αλλά για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του μαζί με την ομάδα του.


"Σίγουρα το Παγκόσμιο Κύπελλο για μένα είναι η μεγαλύτερη εμπειρία μέχρι τώρα. Είναι εμπειρίες που θα κρατήσω για πάντα στο μυαλό μου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε εκεί για "τουρισμό". Πάμε για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε σαν ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".


Όσον αφορά τις κληρώσεις σε ατομικό, ζευγάρια και ομαδικό, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς δήλωσε: "Η μόνη κλήρωση που έχω δει είναι του ομαδικού. Στα ζευγάρια και στα ατομικά δεν συνηθίζω να κοιτάω τις κληρώσεις, αν και για να είμαι ειλικρινής έχω κοιτάξει τις γίνεται στους πρώτους γύρους, αλλά δεν έχω κάνει (και δεν κάνω) σενάρια".


"Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε διαδικασίες για το τι πρόκειται να γίνει αργότερα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι, όπως είπα και πιο πάνω, ότι μαζί με την ομάδα πάμε για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon