• Thanos Stathopoulos

Νταρτς | Λατρεία για Μιχαήλ στη Νορβηγία

Οι αγώνες επίδειξης στο Χάμαρ, η "Michael-Mania", αλλά και η απίστευτη οργάνωση. Τι είπαν ο Γιάννης Μιχαήλ, αλλά και ο άνθρωπος από τον οποίον ξεκίνησαν όλα, Are M. Ronningen

 

Στην πόλη Χάμαρ (περίπου μία ώρα έξω από το Όσλο) βρέθηκε το διήμερο 7-8 Ιουλίου ο Γιάννης Μιχαήλ, ως ο επίσημος καλεσμένος στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή του η νορβηγική λέσχη darts "Team Hamar".

Συνδετικός "κρίκος" για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ο Are M. Ronningen, ο οποίος διατηρούσε μια πολύ καλή σχέση με τον κορυφαίο Έλληνα darter, από τότε που ο Νορβηγός ζούσε στη χώρα μας (2012-2018).


"Γνώρισα τον Γιάννη το διάστημα που βρισκόμουν στην Ελλάδα, φυσικά μέσα από τα βελάκια, καθώς έπαιζα στο ίδιο μαγαζί που έπαιζε και εκείνος στον Άλιμο (Masters). Τον είχα πάντα στο μυαλό μου. Πάντα με συνάρπαζε ο τρόπος που έπαιζε βελάκια. Ειδικά το πνευματικό του παιχνίδι, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον ήλεγχε το βελάκι με το μυαλό του", είπε ο Ronningen"Όλα αυτά λοιπόν ήθελα να τα μοιραστώ με την τοπική κοινότητα στο Χαμαρ. Αφού επανασυνδεθήκαμε με τον Γιάννη, κάποιους μήνες αργότερα, άρχισε να γεννιέται στο μυαλό μου η ιδέα μιας εκδήλωσης που θα πρόσφερε μια βαθύτερη γνώση από έναν επαγγελματία παίκτη".


"Αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με έναν αγώνα επίδειξης ακολουθούμενο από ένα...χαλαρό τουρνουά όπου οι περισσότεροι παίκτες της κοινότητας θα είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση από... John Michael".


"Η ιδέα ουσιαστικά ήταν να εμπνεύσουμε τα μέλη μας, να μάθουμε κάποια μυστικά να αποκτήσουμε γνώση και παράλληλα να περάσουμε ευχάριστα".


"Να πω σε αυτό το σημείο ότι εγώ είχα μόνο την πρώτη επαφή με τον Γιάννη και με τον μάνατζερ του, Will Lazar (ένας εξαιρετικός άνθρωπος). Ο ρόλος μου ουσιαστικά άρχισε και τελείωσε κάνοντας μερικά τηλεφωνήματα. Όλα τα υπόλοιπα ρυθμίστηκαν από τη λέσχη darts "Team Hamar" υπό την καθοδήγηση του Lars Mikalsen".


"O Lars ήταν αυτός που κανόνισε τις πτήσεις τη διαμονή και ο άνθρωπος που κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων από τον Δήμο του Χάμαρ. Ο Lars ήταν αυτός επίσης που πήρε και τη συνέντευξη από τον Γιάννη, που καλύφθηκε τηλεοπτικά".


Μιχαήλ: "Εκπληκτική οργάνωση"

Οι Νορβηγοί είχαν εξασφαλίσει τα πάντα στον Μιχαήλ. Πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια, πληρωμένη διαμονή, ενώ κατά την παραμονή του στο φιλόξενο Χάμαρ, γνώρισε μια απίστευτη αποθέωση.


"Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ τέτοια υποδοχή. Όπου και να πήγαινα με χαιρετούσαν. Απίστευτο κλίμα, εκπληκτική οργάνωση και τεράστια αγάπη προς το πρόσωπό μου. Πραγματικά έμεινα άφωνος!", τόνισε ο Μιχαήλ.


Η αλήθεια είναι πάντως ότι η οργάνωση των Are, Lars και συνολικά της λέσχης dart "Team Hamar", ήταν παροιμιώδης. Όλα δούλεψαν στην εν τέλεια. Τόσο όσο αφορά τα ΜΜΕ, με τις τοπικές εφημερίδες να αναφέρουν την έλευση του Έλληνα darter, αλλά και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μέχρι και τις αφίσες στους γύρω δρόμους.


Το πρόσωπο του Μιχαήλ φιγουράριζε στους γύρω δρόμους, από τα σημείο της εκδήλωσης, ενώ όλα ήταν σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά απ' όλους τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν."Όλα αυτά ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για μένα. Δεν πίστευα ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήταν λες και ήμουν Νορβηγός παίκτης. Τέλεια οργάνωση, εξαιρετική συνέντευξη (10-15 ερωτήσεις), η οποία ουσιαστικά ήταν σαν ένα talk show καθώς υπήρχε γύρω μας κοινό, που παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή", είπε ο "Deadly Rose".


Ronningen: "Η εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία"

Ο Νορβηγός (στατιστικολόγος στο επάγγελμα), αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εκδήλωση, με τον Are Ronningen να εξάρει τις ικανότητες του Μιχαήλ, αλλά και να κάνει ειδική μνεία στον επαγγελματισμό του Έλληνα darter.


"Η εκδήλωση μπορώ να πω ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Γιάννης έδειξε απίστευτο επαγγελματισμό, αλλά παράλληλα ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όλους εκείνο το βράδυ".


"Ομιλητικός μας είπε όμορφες ιστορίες από την πορεία του, μέσω της συνέντευξης η οποία είχε σίγουρα επιμορφωτικό χαρακτήρα, αλλά και διασκεδαστικό".


"Κατά τη διάρκεια του αγώνα επίδειξης μείναμε όλοι εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες του Γιάννη, ο οποίος συνεργάστηκε, στο τουρνουά ζευγαριών που ακολούθησε, με λιγότερο έμπειρους παίκτες, γεγονός που έκανε λίγο δύσκολη τη...ζωή του", κατέληξε με μεγάλη δόση χιούμορ.


Μιχαήλ: "Δεν έφευγε κανείς"

Η "Michael-Mania" συνεχίστηκε και μετά από το τουρνουά των ζευγαριών, με τους θαμώνες, αλλά και τους απλούς φίλους των darts της κοινότητας του Χάμαρ να θέλουν να μιλήσουν με τον Μιχαήλ, για τον οποίον, όπως μου αποκάλυψε και ο ίδιος, ήξεραν τα πάντα για εκείνον!


Όπως μου είπε και ο Are M. Ronningen, ο John Michael μίλησε με όλους εκείνο το βράδυ, αν και ο Μιχαήλ στάθηκε και σε κάτι άλλο το οποίο του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.


"Αρχικά να πω ότι οι περισσότεροι ήξεραν τα πάντα για μένα. Τα παιχνίδια μου, την πορεία μου στο PDC, τις τρεις συμμετοχές μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με ποιους έχω παίξει, ενώ μερικοί από αυτούς ήξεραν ακόμα και τα σκορ!"."Ωστόσο, αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στο τουρνουά που ακολούθησε του αγώνα επίδειξης, όποιος έχανε καθόταν στο τραπέζι του και συνέχιζε να παρακολουθεί το τουρνουά"


"Κανείς δεν αποχώρησε, κανείς δεν έφυγε. Κάθισαν όλοι μέχρι το τέλος και μετά όλοι μαζί συζητήσαμε για darts, ενώ να συμπληρώσω και να υπογραμμίσω ότι όλοι ήξεραν το παιχνίδι. Γνώριζαν όλοι darts".


Ronningen: "Ο Γιάννης κέρδισε νέους πιστούς οπαδούς"

Η παρουσία του Μιχαήλ ενθουσίασε τόσο την κοινότητα της νορβηγικής πόλης, όσο και τον ίδιο.

Ο Are Ronningen έκανε λόγο για μια μεγάλη εμπειρία, αλλά και για μια πολύ καλή επένδυση που θα βοηθήσει τους φίλους των darts στο Χάμαρ στο μέλλον, συμπληρώνοντας ότι ο John Michael από εδώ και πέρα θα έχει στο πλευρό ένα μικρό πλήθος πιστών οπαδών.


"Οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι από τον Γιάννη. Από την εκδήλωση δε, αποχώρησαν με την ίδια εντύπωση που είχα κι εγώ, ότι ήταν μια πολύ καλή επένδυση για εμάς. Ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχαμε στα βελάκια".


"Θα θυμόμαστε τη συγκεκριμένη εκδήλωση για πολύ καιρό", "ο Γιάννης είναι ένας ωραίος άνθρωπος", "Ήταν διασκεδαστικό και ο Γιάννης ένας εκπληκτικός τύπος", είναι μερικά από τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα", είπε ο Ronningen.


"Πλέον πιστεύω ότι ο Γιάννης έχει κερδίσει νέους πιστούς οπαδούς. Δεν θυμάμαι πόσα αυτόγραφα υπέγραψε και με πόσους μίλησε. Έχει κατακτήσει ένα μικρό πλήθος πιστών οπαδών, το οποίο θα παρακολουθεί την εξέλιξή του στο PDC. Μπορώ να πω μάλιστα ότι έχουμε ήδη μιλήσει για να το επαναλάβουμε το επόμενο καλοκαίρι".