• Thanos Stathopoulos

Νταρτς-WDF Europe Cup: Οι γυναίκες αλλάζουν επίπεδο...

Η αγωνιστική συμπεριφορά άριστη και στα μονά. Τρεις δυνατές νίκες, αλλά ακόμα και ήττες ήταν σαν...νίκες. Πρόωροι αποκλεισμοί για τους άνδρες στα ζευγάρια

 

Η αποστολή τους, όπως ανέφερα και το πρωί, ήταν από την αρχή εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό ελέω έλλειψης αγώνων στο εξωτερικό με δυνατές αντιπάλους. Παρά το γεγονός αυτό και τα τέσσερα κορίτσια παλέψαν, έδωσαν το 100% και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε αυτό το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στη Βουδαπέστη.


Η Μαρία Πουλίδου έπαιξε εξαιρετικά βελάκια στον πρώτο της αγώνα απέναντι στην Τσέχα, Blanka Vojtkova. Η μεγάλη εμφάνιση της δις πρωταθλήτριας Ελλάδος, έφερε και μια μεγάλη νίκη με 4-2. Καθόλου εύκολο κόντρα σε μια darter που προέρχεται από μια χώρα με ραγδαία εξέλιξη στο άθλημα. Στο επόμενο παιχνίδι της απλά...διασκέδασε.


Η Ουαλή Rhian Griffiths είναι από άλλο...ανέκδοτο. Πολλές εικόνες από μεγάλα stage και με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις. Ασχέτως αν μετά την Μαρία έπεσε θύμα έκπληξης από την Robyn Byrne.


Μέχρι να φτάσει όμως εκεί έπαιξε τρεις αγώνες με το μοναδικό leg να χάνεται από την Ελληνίδα παίκτρια. Κι αν η Πουλίδου είχε μεγαλύτερη εμπειρία, ίσως και μεγαλύτερο αγωνιστικό θράσος δεν αποκλείω ότι μπορούσε να κάνει ζημιά. Η Μαρία πάντως πιστεύω ότι επιφυλάσσεται για το μέλλον...


Μαρίνα Χιονάτου. Τι να πει κανείς γι΄ αυτό το κορίτσι...Η αλήθεια είναι ότι την παρακολούθησα και παρατήρησα ότι έχει αλλάξει άρδην. Βλέμμα που λυγίζει ακόμα και το board. Συγκεντρωμένη, σίγουρη για το εαυτό της και έτοιμη να κατασπαράξει την οποιαδήποτε.


Ακόμα κι αν αυτή είχε φτάσει δύο φορές στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ο λόγος για την Σουηδή Anna Forsmark, η οποία "υπέκυψε" στα συνεχόμενα...χτυπήματα της Μαρίνας. Νίκη με 4-3. Για μένα, απίστευτη πρόκριση.


Στον τρίτο γύρο έδωσε τα πάντα και κόντρα στην Ρωσίδα-και συνονόματη-Marina Kononova. Αποκλείστηκε με 4-2, αλλά η Kononova τα χρειάστηκε λίγο...


Η τρίτη νίκη προήλθε από την πρωταθλήτριά μας. Την Μαριέττα Χατζή. Δεν κοίταξε ποτέ την Ιταλίδα Mara Casadei. Πήρε τη νίκη με 4-0.


Έτσι όπως αρμόζει σε μια darter επιπέδου Χατζή. Η επόμενη αντίπαλος ήταν η Τσέχα Vladimira Tonarova. Είπα και πριν, το είδαμε και σε όλο το τουρνουά. Η Τσεχία ανεβάζει επίπεδο. Ρίχνει βάρος στα νταρτς και φαίνεται στα 2.37.


Η Μαριέττα πήρε ένα leg και μέχρι εκεί. Ήττα με 4-1 αποκλεισμός, αλλά όχι απογοήτευση. Στιλ μέτρημα, αγωνιστική συμπεριφορά ήταν στο 100% για τα κορίτσια. Η εμπειρία όμως θέλει πολλά παιχνίδια σε χώρες σημεία αναφοράς για τα νταρτς, αλλά και φυσικά πολύ χρήμα...


Τελευταία άφησα την Αναστασία Πενταγιώτη. Η "naz" ήταν η μοναδική από την τετράδα που δεν κατάφερε να κάνει νίκη, όμως "έπεσε" μαχόμενη. Λύσσαξε να κερδίσει η Αναστασία.


Απέναντί της δεν είχε...εμένα, αλλά την Ελβετίδα Katharina Vonrufs, η χάρη της οποίας έχει φτάσει μέχρι το stage του Winmau World Masters. Η Πενταγιώτη έχασε με 4-3, αλλά κέρδισε σεβασμό και χειροκρότημα...


Σήμερα αγωνίστηκαν και οι άνδρες στα ζευγάρια. Ανύφαντης και Μιχαήλ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λουξεμβούργιων Burquel/Becker χάνοντας με 4-3. Αντίθετα το ζευγάρι Παντελίδης/Μουλάγγελης κέρδισαν τους Τσέχους Anliker/Ruckstuhl με 4-2, όμως οι Γάλλοι Tricole/Triqueneaux τους έβαλαν στοπ κερδίζοντας με 4-3.