• Thanos Stathopoulos

Νταρτς | WDF World Cup: Συγκλονιστικές οι Ελληνίδες darter

Έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση στην 16άδα, σημειώνοντας δύο νίκες και τρεις ήττες στο ομαδικό κόντρα σε ισχυρές αντιπάλους. Την 26η θέση του κόσμου κατέκτησαν τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κλουζ

Τι κι αν οι διοργανωτές άλλαξαν την τελευταία στιγμή την διαμόρφωση των ομίλων; Τι κι αν από το βατό γκρουπ Ουκρανία και Τερκς και Κέικος, βρέθηκαν μαζί με ομάδες όπως ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Δανία; Τι κι αν η 32άδα μετατράπηκε σε 16άδα; Orencas, Πουλίδου, Χατζή και Βιδάλη τα έβαλαν με όλες και με όλα και λίγο έλειψε να κάνουν την υπέρβαση.


Όλες μια και μια. Συγκλονιστική Χατζή, εξαιρετική Πουλίδου, αποκάλυψη η Βιδάλη, ήρεμη δύναμη η Orencas. Το ποσοστό νικών της Χατζή έφτασε το 63%, με την Ελληνίδα darter να σημειώνει 12/19 νίκες κι αν εξαιρέσω το αρχικό 0/3 κόντρα στον Καναδά, τότε μιλάμε για ένα απίστευτο 12/16 leg!


Ακολούθησε η Μαρία Πουλίδου με ποσοστό νικών στα leg που έφτασε στο 53%, για να ακολουθήσουν οι Βάλια Βιδάλη (39%) και η Jayne Orencas (33%).


Η αναμέτρηση-κλειδί αυτή κόντρα στη Σλοβενία. Το 6-3 γίνεται 7-9. Δεν ήταν το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα ηττήθηκε. Ούτε για το πως ήρθε. Ήταν όμως ένα ψυχολογικό πλήγμα, το οποίο φάνηκε περίτρανα στην επόμενη αναμέτρηση με τη Ν. Ζηλανδία.


Η ημέρα ωστόσο δεν ξεκίνησε για τις Ελληνίδες darter την ώρα της διεξαγωγής των αγώνων, αλλά λίγο... νωρίτερα.


Την ώρα που οι διοργανωτές ανακοίνωναν τις αλλαγές όσον αφορά τους ομίλους, καθώς είχαν αρκετές ακυρώσεις από χώρες που τελικά δεν εμφανίστηκαν στη διοργάνωση.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ενημερώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για το πόσες ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, λίγα λεπτά πριν από την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στον Καναδά.


Orencas, Πουλίδου, Χατζή και Βιδάλη καταφέρνουν να μείνουν κοντά στο σκορ με τον Καναδά, με αποτέλεσμα να μειώσουν στο 5-4 περίπου στα μισά της διαδρομής. Όμως τέσσερα σερί leg από τις Καναδές θα τις δώσουν τη νίκη με 9-4.


Δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία. Πουλίδου, Orencas δίνουν το προβάδισμα με 25 και 31 βελάκια αντίστοιχα (2-0). Χατζή και Βιδάλη το διατηρούν (4-2), ενώ το ίδιο δίδυμο θα ανοίξει τη διαφορά στο 6-3!


Τρία leg μακριά από την πρώτη νίκη, αλλά παράλληλα γενικό μπλακ-άουτ από την ελληνική πλευρά... Tretjak, Skafar, Hartman και πάλι Tretjak. Τέσσερα σερί leg η Σλοβενία προσπερνάει για πρώτη φορά με 7-6! Τρίτη νίκη για Βιδάλη με 28 βελάκια και 53.7 avg. Ισοφάριση σε 7-7.


Όμως τα τελευταία δύο leg ανήκουν στις Σλοβένες που θα πάρουν τη νίκη με 9-7...Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τις Ελληνίδες, οι οποίες αμέσως μετά αντιμετώπισαν τη Ν. Ζηλανδία.


Το χειρότερο ξεκίνημα στο τουρνουά...Οι Νεοζηλανδές παίρνουν προβάδισμα με 8-1! Δύο φορές η Χατζ και από μια Πουλίδου και Orencas θα κατακτήσουν τα τέσσερα επόμενα leg μειώνοντας σε 8-5! Η ελληνική ομάδα ξαφνικά έχει παλμό...


Όμως η Shar Maru-Habib θα επικρατήσει της Βάλιας Βιδάλη και θα χαρίσει στην ομάδα της τη νίκη με 9-5 με την ελληνική ομάδα να γνωρίζει την τρίτη σερί ήττα.


Όλα όμως θα αλλάξουν στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις. Ειδικά η αναμέτρηση που θα ακολουθήσει με τη Δανία θα είναι από τις καλύτερες τις ημέρας στο ομαδικό γυναικών, αλλά και το πιο συγκλονιστικό από ελληνικής πλευράς.


Ιδανικό ξεκίνημα με Orencas, Πουλίδου και Χατζή. Τρία leg και προβάδισμα με 3-0. Στα μισά της αναμέτρησης κι ενώ οι Ελληνίδες darter έχουν προηγηθεί με 5-2, ξαφνικά παθαίνουν ότι και με τη Σλοβενία...


Honore-Larsen-Honore-Rasmussen θα πάρουν τέσσερα leg και το προβάδισμα με 6-5. Χατζή και Πουλίδου κρατάνε "ζωντανή" τη νίκη, αλλά τη Δανία να είναι μπροστά με 8-7 απέχοντας ένα leg από τη νίκη.


Η Βιδάλη θα κάνει τρομερά πράγματα κόντρα στην Kristiansen. Με 60 avg και 25 βελάκια φτάνει στην ισοφάριση 8-8. "Ξαφνικός θάνατος".


Στο board έρχεται η Χατζή. Ακόμα ένα εκπληκτικό leg! "Τελειώνει" την Honore σε 21 βελάκια και με το απίθανο 71.6 avg θα χαρίσει στη χώρα μας την πρώτη νίκη στο ομαδικό με 9-8.


Στο τελευταίο παιχνίδι με το Χονγκ Κονγκ οι Ελληνίδες darter κερδίζουν μόνο με την...παρουσία τους. Τέτοια ήταν η αυτοπεποίθηση όλων! Το 1-2 με το ξεκίνημα δεν προβληματίζει καμία.


Χατζή και Πουλίδου θα δώσουν το προβάδισμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα (3-2), για να ισοφαρίσει η Leung στο παιχνίδι με τη Βιδάλι. Αυτό το leg όμως θα ήταν και το τελευταίο στο τουρνουά για το Χονκ Κονγκ.


Στη συνέχεια ακολούθησαν έξι συνεχόμενα κερδισμένα leg από ελληνικής πλευράς, με το μεγαλύτερο avg να έρχεται και πάλι από τη Μαριέτα Χατζή (57.8).


Νίκη με 9-3. Δεύτερη νίκη, τρίτη θέση, αποκλεισμός, αλλά με ψηλά το κεφάλι από τέσσερις darter που έχασαν την πρόκριση πραγματικά στις λεπτομέρειες.


Το Σάββατο ανακοινώθηκαν και οι τελικές κατατάξεις σε άνδρες και γυναίκες. Η Εθνική ομάδα των ανδρών κατέλαβε την 26η θέση με σύνολο εννέα βαθμών, ενώ στην 26η θέση πλασαρίστηκε και η Εθνική των γυναικών συγκεντρώνοντας τους ίδιους βαθμούς.