• Thanos Stathopoulos

Γκολφ | Ο θρίαμβος του Woods έβαλε στα ταμεία της Nike 22,5 εκ. δολάρια

Πανηγυρίζει ο Woods, μα περισσότερο πανηγυρίζει η Nike, η οποία το τετραήμερο του Masters Tournament έκανε τζίρο 22.540.000 δολάρια. Καταποντισμός των μπουκ του εξωτερικού με τεράστιες απώλειες...

Το 15ο major του Woods έφεραν και πάλι τον 43χρονο Αμερικανό στον...αφρό του γκολφ, αλλά και πολλά εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Nike, σύμφωνα με τους αναλυτές της Apex Marketing.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι την Κυριακή το απόγευμα που ολοκληρώθηκε το τουρνουά, ορισμένα από τα είδη ένδυσης και αξεσουάρ που έφεραν το όνομα ή τα αρχικά του Tiger Woods εξαντλήθηκαν!


Ειδικά στον τέταρτο γύρο, όπου και άρχισε να διαφαίνεται η νίκη του Αμερικανού, οι παραγγελίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας δεν σταματούσαν...


Η Apex εκτιμά επίσης ότι ο τζίρος των ενεργειακών ποτών, Monster Energy, έκανε τζίρο (ελέω Woods) 958.333 δολάρια, ενώ η εταιρεία ελαστικών Bridgeston, ένας ακόμη μεγάλος χορηγός, έβαλε στα ταμεία της-μόνο την Κυριακή-134.167 δολάρια.


Η αλήθεια είναι ότι η σχέση Woods και Nike είναι κάτι παραπάνω από καλή. Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 1996, στο επαγγελματικό ντεμπούτο του Tiger Woods (Greatest Milwaukee Open) με το συμβόλαιο του τότε 20χρονου Woods, να έχει 5ετή διάρκεια αξίας 40εκ. δολαρίων.


Ωστόσο, η Nike έμεινε "πιστή" στον Woods την κρίσιμη χρονιά του 2009, την περίοδο που ο Woods ήταν καθημερινά στις πρώτες σελίδες των ταμπλόιντ "κατηγορούμενος" για εξωσυζυγικές σχέσεις, για προβλήματα με το αλκοόλ, αλλά και για χρήση ουσιών.


Την ίδια ώρα που η Αμερικάνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, AT&T, η συμβουλευτική Accenture και η Gillette τον εγκατέλειπαν, η Nike τον στήριζε ανοικτά: "Είναι γεγονός ότι έχει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Από την πλευρά μας ανυπομονούμε να επιστρέψει στο γκολφ", ανακοίνωνε η πολυεθνική εταιρία πριν από 10 χρόνια.


Ένα στοίχημα το οποίο "κέρδισε" και με το παραπάνω, κάτι που φάνηκε περίτρανα την περασμένη εβδομάδα...


Καταστροφή για τους μπουκ...

Σε αντίθεση με την Nike, οι μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες των ΗΠΑ (και όχι μόν), δέχθηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από τον θρίαμβο του Woods στην Αγκούστα. Ορισμένοι κάνουν λόγω για επιστροφές χρημάτων οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και τον τελικό του Super Bowl.


Γνωστή εταιρεία πλήρωσε 1,5 εκ δολάρια σε σε στοίχημα 85.000 δολαρίων, ενώ αντίστοιχες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι είχαν τις μεγαλύτερες επιστροφές χρημάτων στην ιστορία τους!
Να σημειωθεί ότι η παράσταση νίκης του Woods είχε φτάσει την απόδοση 14,00, αν και ορισμένοι αναλυτές πριν από τη διοργάνωση τόνιζαν ότι η απόδοση αυτή δεν έχει στοιχηματική αξία, καθώς αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος παίκτης η τιμή θα είχε φτάσει το 25.00.


Ήταν δεδομένο ότι οι εταιρίες είχαν χάσει από την αρχή το παιχνίδι. Οι μεγάλες προσπάθειες των αναλυτών να αποτρέψουν το μαζικό ποντάρισμα δεν κατάφεραν να...πείσουν τους παίκτες, με το 60% των στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν την Κυριακή στις εταιρίες, να έχουν να κάνουν με τη νίκη του Woods.


Δεν γνωρίζω αν ήταν γκάφα ή όχι των μπουκ, το σίγουρο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη νίκη του Αμερικανού, "μάτωσε" αρκετά τις στοιχηματικές εταιρίες....