• Thanos Stathopoulos

Γυμναστική | Aphrodite Cup: Τα βλέμματα στο Φάληρο

Όλα έτοιμα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου για το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής το οποίο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (15/3) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (17/3)

Από το ταπί του σταδίου θα «παρελάσουν» συνολικά 230 αθλήτριες από 22 χώρες και πέντε ηπείρους (Αίγυπτος, Αυστραλία, Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Καζακστάν, Καναδάς, Κινεζική Ταϊπέι, Κύπρος, Ν. Αφρική, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Ελλάδα), μεταξύ των οποίων υπάρχουν σπουδαίες παρουσίες, όπως η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα ανσάμπλ γυναικών της Ιαπωνίας, καθώς και το ανσάμπλ νεανίδων της Ρωσίας, της κορυφαίας σχολής στον κόσμο.


Ωστόσο, τη φετινή διοργάνωση κάνει μοναδική η συμμετοχή όλων των εγχώριων αστεριών του αθλήματος:


Από την Εθνική ανσάμπλ γυναικών (Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χριστίνα Ρήγα, Δέσποινα Τούση, Ελεάννα Δημοπούλου) και την πρωταθλήτρια του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη, οι οποίες τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», μέχρι τις ανερχόμενες πρωταγωνίστριες του ατομικού γυναικών Μαρία Δερβίση και Ιωάννα Μαγοπούλου, αλλά και τη νεότερη γενιά, την οποία εκπροσωπούν η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων (Ήλια Αλεξοπούλου, Νίνα Ανδρεανίδου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Κατερίνα Βούσουλα, Ελένη Ρίζου) και οι επίλεκτες αθλήτριες του ατομικού νεανίδων Ανδρονίκη Αγάθου, Εβίτα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κομψελίδου, Μαρία Κουγιουμτζόγλου, Κορίνα Λυκάκη, Βασιλική Μπιλάλη.


Η αντίστροφη μέτρηση για τους αγώνες κορυφώθηκε με την επίσημη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο στάδιο των αγώνων το μεσημέρι της Τετάρτης (13/03).


Παρόντες εκ μέρους των διοργανωτών και υποστηρικτών του διεθνούς τουρνουά ήταν η Πρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νότιου Τομέα Αττικής Μαρία Νερούτσου, ο Αντιπρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» Γιώργος Καζαντζόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και εκπρόσωπος του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής Αθανασία Λαμπροπούλου και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου.


Επιπλέον, για τις αγωνιστικές βλέψεις τους μίλησαν η Ελένη Κελαϊδίτη με την προπονήτριά της Μαρίνα Φατέεβα, η αρχηγός της Εθνικής ανσάμπλ γυναικών Ιωάννα Τζιατζιά, η αρχηγός της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων Κατερίνα Βούσουλα, καθώς και η προπονήτρια Φωτεινή Κωτσοπούλου εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου του ελληνικού ανσάμπλ.


Όλες τους απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο, που με την παρουσία του στο Φάληρο θα δώσει δύναμη στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα θέαμα ξεχωριστό και να γνωρίσει έναν διαφορετικό αθλητικό πολιτισμό.


Ελένη Κελαϊδίτη (Αθλήτρια ατομικού γυναικών): «Είμαι χαρούμενη που θα συμμετέχω σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος, να γνωρίσει το άθλημά μας, που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας. Ο μεγάλος φετινός μου στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου».


Μαρίνα Φατέεβα (Προπονήτρια της Ελ. Κελαϊδίτη): «Τo Aphrodite Cup γίνεται σιγά-σιγά γνωστό σε όλο τον κόσμο και περνάει πλέον και στις άλλες χώρες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες. Μας περιμένει ένας αγώνας δύσκολος, αλλά όμορφος».

Ιωάννα Τζιατζιά (Αθλήτρια Εθνικής ανσάμπλ): «Είναι η μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω σε μια μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στην χώρα μας. Θέλουμε να έρθουν οι φίλαθλοι και να μας ενθαρρύνουν. Να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και να πετύχουμε φέτος τον στόχο μας, που είναι η Ολυμπιακή πρόκριση».


Κατερίνα Βούσουλα (Αθλήτρια Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων): «Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Είμαστε μια γροθιά ως ομάδα, πολύ δεμένες και έχουμε υψηλούς στόχους. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να δει τα προγράμματά μας και να μας στηρίξει».


Φωτεινή Κωτσοπούλου (Προπονήτρια Εθνικών ομάδων ανσάμπλ): «Θα είναι η πρώτη αγωνιστική εμπειρία της χρονιάς για τα κορίτσια. Έχουμε καινούργιες ομάδες και καινούργια προγράμματα, που θα τα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά σε αγωνιστικό επίπεδο. Στην κατηγορία νεανίδων δημιουργήθηκε ξανά Εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά το 2006 και οι αθλήτριές μας έχουν όρεξη και ταλέντο. Σ’ αυτή τη διοργάνωση θα συναντήσουμε πολλές από τις χώρες που θα συμμετάσχουν και στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην Εθνική γυναικών έχουμε μία ανανεωμένη ομάδα, έχουν μπει νέα κορίτσια σε σχέση με πέρσι και είναι μεγάλη χαρά και τιμή που το ξεκίνημά μας θα γίνει σε ελληνικό έδαφος».


Πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

10:00 – 12:05: Non FIG – Ατομικό Νεανίδων, 1ο σκέλος (σχοινάκι, μπάλα)

12:15 – 13:15: Non FIG – Ατομικό Γυναικών, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)

14:30 – 17:05: Ατομικό Νεανίδων, 1ο σκέλος (σχοινάκι, μπάλα)

17:30 – 18:10: Ανσάμπλ Νεανίδων, 1ο πρόγραμμα (5 στεφάνια)

18:30 – 19:00: Τελετή Έναρξης

19:00 – 19:10: Ανσάμπλ Γυναικών, 1ο πρόγραμμα (5 μπάλες)

19:15 – 21:40: Ατομικό Γυναικών, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)


Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

10:00 – 11:50: Non FIG – Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

12:00 – 12:40: Non FIG – Ατομικό Γυναικών, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

13:00 – 14:00: Απονομές Επάθλων αγώνα Non FIG

14:30 – 16:50: Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

17:00 – 17:35: Ανσάμπλ Νεανίδων, 2ο πρόγραμμα (5 κορδέλες)

17:50 – 18:30: Απονομές Επάθλων Ατομικού Νεανίδων και Ανσάμπλ Νεανίδων

18:30 – 18:40: Ανσάμπλ Γυναικών, 2ο πρόγραμμα (3 στεφάνια / 4 κορύνες)

18:45 – 21:10: Ατομικό Γυναικών, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)


Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

15:00 – 16:05: Ατομικό Νεανίδων: Τελικοί οργάνων (σχοινάκι, μπάλα)

15:00 – 16:05: Ατομικό Γυναικών: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα)

16:15 – 17:20: Ατομικό Νεανίδων: Τελικοί οργάνων (κορύνες, κορδέλα)

16:15 – 17:20: Ατομικό Γυναικών: Τελικοί οργάνων (κορύνες, κορδέλα)

17:40 – 18:50: Ανσάμπλ Γυναικών: Τελικός στις 5 μπάλες, Τελικός στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες

17:40 – 18:50: Ανσάμπλ Νεανίδων: Τελικός στα 5 στεφάνια, Τελικός στις 5 κορδέλες

18:50 – 19:20: Γκαλά

19:20 – 20:00: Απονομές Επάθλων

20:00 – 20:15: Τελετή Λήξης

Πηγή: aphroditecup.com

Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon