• Thanos Stathopoulos

Καράτε | Έλενα Χατζηλιάδου: "Θα το παλέψω ως το τέλος"

Η Μαδρίτη, το Τόκιο, η πίεση και η μάχη για την Ολυμπιακή πρόκριση. Η Έλενα Χατζηλιάδου μίλησε για το τελευταίο τουρνουά Κ1 Premier League του 2019, αλλά και για την κρίσιμη συνέχεια που ακολουθεί

Η Έλενα Χατζηλιάδου επιστρέφει σε μέρη θριάμβου. Σε μέρη τα οποία αναδείχθηκε ως η κορυφαία του κόσμου στα +68κ., καθώς 12 μήνες πριν, στη Μαδρίτη, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Αυτή τη φορά όμως δεν πάει για το τέλος μιας κουραστικής χρονιάς, αλλά ουσιαστικά για την αρχή της νέας, η οποία αναμένεται να έχει μεγαλύτερη πίεση, αλλά και δυσκολίες.

Με την Ελληνίδα καρατέκα μιλήσαμε για την κατάσταση που βρίσκεται, καθώς έχει μεσολαβήσει αρκετός χρόνος αγωνιστικής απραξίας και φυσικά για το πως προετοιμάζεται για τα κρίσιμα τουρνουά του 2020.


"Αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό πάντα είναι σχετικό στο άθλημά μας. Ο κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, το διάστημα των αγώνων μικρό με αποτέλεσμα να μην είσαι πάντα έτοιμη 100% για κάθε αναμέτρηση".


"Επίσης εκτιμώ ότι αν οι συνθήκες ήταν οικονομικά πιο ευνοϊκές και μπορούσα να είχα μαζί μια ομάδα (γιατρό, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή) τότε ναι τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα."


"Η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας λειτούργησε θετικά"

Αν και ο τελευταίος της αγώνας ήταν πριν περίπου 40 ημέρες η Χατζηλιάδου δεν δείχνει να προβληματίζεται. Αντίθετα χαρακτήρισε θετική την έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς βρήκε το χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά και να προετοιμαστεί καλύτερα για τη συνέχεια.


"Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο 1,5 μήνα που δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα πραγματικά το απόλαυσα. Είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ για λίγο, αλλά και να προπονηθώ ακόμα καλύτερα. Παράλληλα έκανα κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι μου έτσι ώστε να μπορώ να αποδίδω καλύτερα στους αγώνες μου."


"Η αγωνιστική απραξία ήταν ό,τι καλύτερο. Μέσα σ' ένα μήνα εγώ και ο πατέρας και προπονητής μου (Μάξιμος Χατζηλιάδης) ταξιδέψαμε σε τρεις διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αμερική). Μάλιστα στο τελευταίο ταξίδι (Τόκιο) βιώσαμε τον ισχυρότερο τυφώνα. Η κούραση ήταν μεγάλη, και τα έξοδα πολλά."


"Επέστρεψα πάλι στην Κατερίνη και μπορώ να σας πω ότι έχω βρει και πάλι τους ρυθμούς μου στις προπονήσεις που κάνω με τον πατέρα μου και την αδελφή μου (Γεωργία Χατζηλιάδου).


"Πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί είναι οι άνθρωποι που οφείλω όλα αυτά τα μετάλλια, όλες τις διακρίσεις που έχω καταφέρει να κάνω μέχρι σήμερα. Κάνουν καθημερινά πολλές θυσίες για μένα και ελπίζω μια μέρα να τους το ανταποδώσω στο βαθμό που τους αξίζει."


"Θα τα δώσω όλα για την Ολυμπιακή πρόκριση"

Η Ελληνίδα καρατέκα βρίσκεται από την αρχή του ολυμπιακού κύκλου σε τροχιά απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


Η ίδια γνωρίζει ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος, αλλά παράλληλα τονίζει ότι όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να ανατραπούν, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι υπάρχει αρκετό άγχος, αν και η ίδια βρίσκει πάντα τον τρόπο να το ξεπερνάει...


"Ναι, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο βρίσκομαι σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι γεγονός ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα."


"Από την άλλη όμως νιώθω κι ένα μεγάλο βάρος. Ένα είδος πίεσης για ένα ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ η πίεση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς γνωρίζω ότι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή μου αργότερα."


"Το ότι βρίσκομαι κοντά την πηγή δεν σημαίνει τίποτα. Ξέρω ότι όλα μπορούν να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή. Όμως κάθε φορά που πάει να με κυριεύσει το άγχος και η πίεση ανατρέχω στο παρελθόν μου και θυμάμαι ποια είμαι και γιατί τα κάνω όλα αυτά."


"Θυμάμαι από που ξεκίνησα και που έχω φτάσει πάντα με τη βοήθεια της οικογένειάς μου. Στο τέλος της ημέρας βρίσκω πάντα τον εαυτό μου και ξεπερνάω τα πάντα. Αυτό θα κάνω και τώρα και θα παλέψω ως το τέλος με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρω."


Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Έλενας Χατζηλιάδου στη Μαδρίτη θα ξεκινήσουν το Σάββατο (30/11). Η Ελληνίδα καρατέκα πέρασε bye στο δεύτερο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Mirnesa Bektas (Βοσνία) που θα παίξει κόντρα στην Νοτιοαφρικανή Meghan Booyens.