top of page
  • Thanos Stathopoulos

Καράτε | Premier League (Rabat): "Χάλκινη" η Πανετσίδου

Η Βίκυ Πανετσίδου μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των ρεπεσάζ των -68κ. επικράτησε της Γερμανίδας Johanna Kneer με 3-2 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο

 

Η Πανετσίδου επέστρεψε εκεί όπου ανήκει. Στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων. Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια από το τελευταίο της μετάλλιο στην Premier League και επτά μήνες από το τελευταίο βάθρο στο Σαντιάγκο (Series A), όμως η εμφάνισή της στο Ραμπάτ αποδεικνύει ότι η "Βασίλισσα" των -68κ. επέστρεψε για τα καλά...


Η πορεία μέχρι το μετάλλιο...

Η Βίκυ Πανετσίδου χρειάστηκε να κάνει εκπληκτικές νίκες για να φτάσει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο.


Κι αν "λύγισε" από την Halyna Melnyk με hantei (1-1), η Ουκρανή φρόντισε να φτάσει μέχρι τον τελικό δίνοντας ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.


Μια ευκαιρία πύο κυριολεκτικά η Πανετσίδου την άρπαξε από τα μαλλιά, καθώς καμία καρατέκα μπορούσε και δεν κατάφερε να την σταματήσει μέχρι το μετάλλιο.


Η αρχή έγινε με την Ινδονήσια και "χάλκινη" στους περσινούς Ασιατικούς Αγώνες, Georgia Zefyana. Σίγουρα όχι τυχαία καρατέκα με αμέτρητα μετάλλια σε μικρές ηλικίες με αποκορύφωμα το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 (junior).


H Πανετσίδου όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εντυπωσιακή και άκρως επιθετική δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στην Zefyana επικρατώντας με 9-1.


Συνολικά η Βίκυ Πανετσίδου μετράει 11 μετάλλια σε επίπεδο Karate 1 Premier League, έχοντας τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα

Η δεύτερη πρόκληση ήταν αυτή κόντρα στην Ουκρανή Halyna Melnyk. Η Πανετσίδου θα ηττηθεί στις λεπτομέρειες κάνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα. Από εκεί και πέρα περίμενε με αγωνία την δεύτερη ευκαιρία. Προς στιγμή έγινε η πιο...φανατική οπαδός της Ουκρανής.


Η Melnyk κατάφερε να φτάσει στον τελικό και η Πανετσίδου ήταν έτοιμη να "πετάξει" μέχρι το μετάλλιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ μπήκε...αφιονισμένη απέναντι στην "άτυχη" Αιγύπτια και πρωταθλήτρια Αφρικής (2018), Yasmin Elhawary την οποία κέρδισε με 10-0!


Απέμεναν δύο βήματα μέχρι το μετάλλιο. Το ένα έγινε το Σάββατο και το άλλο θα γινόταν την Κυριακή. Το πρώτο εμπόδιο ήταν η Σλοβάκα Miroslava Kopunova.


Μια εξαιρετική καρατέκα, η οποία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην περσινή διοργάνωση, ενώ στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου!


Η Πανετσίδου όμως αγωνίζεται με το...μαχαίρι στα δόντια. Νέα μεγάλη νίκη με 3-0 και πρόκριση στον τελικό των ρεπεσάζ. Το μετάλλιο ένα βήμα πιο κοντά...


Ο τελικός

Στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η Βίκυ Πανετσίδου είχε να αντιμετωπίσει την Γερμανίδα, Johanna Kneer.


Η Kneer προερχόταν από την τρίτη θέση στο Σάλτσμπουργκ (Series A) τον περασμένο Μάρτιο, ενώ σε επίπεδο Premier League είχε φτάσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη φετινή πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Παρίσι.


Μέσα στο πλούσιο βιογραφικό της Γερμανίδας συγκαταλέγεται και ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2016 στο Παρίσι. Αναμφίβολα μια ισχυρή αντίπαλος.


Αυτό εξάλλου φάνηκε από την αρχή του τελικού με την Γερμανίδα να δείχνει πιο δραστήρια, αν και στα πρώτα λεπτά οι δύο καρατέκα ήταν αρκετά επιφυλακτικές. Ωστόσο, όπως έδειξε η συνέχεια η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους.


Η Kneer φαινόταν πιο ανυπόμονη, ενώ από την άλλη η Πανετσίδου κρατούσε την ισορροπία που έπρεπε και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία. Η Kneer ωστόσο βρήκε yuko 1:32 πριν από το τέλος του τελικού κάνοντας το 1-0.


Ακόμα όμως και τότε η Πανετσίδου ήταν απόλυτα ήρεμη γνωρίζοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να βρει την κατάλληλη στιγμή για το ιδανικό χτύπημα.


Αυτό ήρθε περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά το yuko της Kneer. Μια εξαιρετική επίθεση της Πανετσίδου της χάρισε ένα ippon χάρη στο οποίο πήρε το προβάδισμα με 3-1.


Από εκεί και πέρα η Γερμανίδα έγινε πιο επιθετική, αλλά και πιο επιπόλαια στις επιθέσεις της. Μπορεί να μείωσε στα 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (yuko), όμως στη συνέχεια αν κάποια θα μπορούσε να πάρει πόντο αυτή ήταν η Πανετσίδου, η οποία σε "νεκρό" χρόνο λίγο έλειψε να κάνει ένα ακόμη ippon με το video όμως να μην την δικαιώνει...


Το τέλος της αναμέτρησης θα βρει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να πανηγυρίζει μια μεγάλη διάκριση. Θα έλεγα καλύτερα ότι αυτό ήταν ένα μετάλλιο ψυχολογίας για την Πανετσίδου καθώς οι διακρίσεις δεν της λείπουν.


Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το χάλκινο που είχε κατακτήσει στο Σαντιάγκο (Series A), ενώ την τελευταία φορά που πανηγύρισε ένα μετάλλιο σε διοργάνωση της Premier League ήταν τον Μάρτιο του 2017 στο Ντουμπάι.

bottom of page