top of page
  • Thanos Stathopoulos

Καράτε | Series A (Santiago): Οι κληρώσεις των Ελλήνων καρατέκα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κλήρωσης στο Σαντιάγκο της Χιλής με το πρόγραμμα της πρεμιέρας (Παρασκευή) να περιλαμβάνει μία ελληνική συμμετοχή

 

Αυτή θα είναι της Μαρίας Στόλη στα -55κ., στην κατηγορία της οποίας συμμετέχουν ακόμη 45 αθλήτριες από 26 κράτη. Η Στόλη έχει τοποθετηθεί στο τρίτο poοl το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) και να ολοκληρωθεί περίπου στις 23:00.

Η Στόλη θα πέσει από την αρχή στα βαθιά, καθώς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τη Σκωτσέζα Amy Connell, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Γουαδαλαχάρα).


Η αποστολή της Θεσπρωτής καρατέκα μόνο εύκολη δεν είναι, αν και η ίδια μας έχει "εκθέσει" αρκετές φορές με το πείσμα και την επιθετικότητά της...


Σε περίπτωση πρόκρισης η Στόλη θα αντιμετωπίσει τη Χιλιανή, Susana Li, η οποία αν και είχε ένα εξαιρετικό παρελθόν με μετάλλια σε εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και διακρίσεις στα Κ1, τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μόλις μια νίκη στα έξι τουρνουά που έχει συμμετάσχει.


Το Σάββατο (21/9) θα είναι μια "γεμάτη" ημέρα για την ελληνική αποστολή καθώς σειρά θα πάρουν τα κορίτσια στα kata (Ξένου, Ζερβού), αλλά και τα δύο "βαριά" μας όπλα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Διονύσης Ξένος (-67κ) και η Έλενα Χατζηλιάδου (+68κ.).


Η Τζωρτζίνα Ξένου θα αγωνιστεί στο τέταρτο pool, με το πρόγραμμα να ξεκινάει στις 15:45 (ώρα Ελλάδος). Η Ελληνίδα καρατέκα θα βρεθεί μαζί με εννέα ακόμη αθλήτριες σ' ένα γκρουπ που από την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν δύο ονόματα.


Αυτό της Μεξικανής, Cinthia De La Rur Villalpando κι εκείνο της Νεοζηλανδής Alexandrea Anacan. Μάλιστα την τελευταία η Ξένου την είχε συναντήσει και πάλι στο Μόντρεαλ (Series A), τον περασμένο Ιούνιο.


Η Villalpado ήταν 13η στο τελευταίο Κ1 Series A (Μόντρεαλ), όμως μετράει δύο μετάλλια σε εθνικά πρωταθλήματα, ενώ η Anacan είναι...μόνιμη πρωταθλήτρια Ωκεανίας.


Μεγάλη προσοχή θέλει και η Γιαπωνέζα, Sae Taira, που μπορεί να μην έχει...παράσημα, αλλά προέρχεται από μια εξαιρετική σχολή.


Η Ξένου θα αγωνιστεί (8η) αμέσως μετά τις Villalpando και Anacan, ενώ τελευταία στο τατάμι θα βγει η Taira.


Δύο...τατάμι πιο μακριά από την Ξένου θα αγωνίζεται και η καλή της φίλη, Νικολέτα Ζερβού, η οποία θα συμμετάσχει στο 8ο γκρουπ, από το οποίο ξεχωρίζουν η Βενεζουελανή Andrea Armada Ruiz, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Παναμερικανικούς Αγώνες.


Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και τη Βραζιλιάνα Nicole Mota, η οποία έχει αρκετές παραστάσεις από διοργανώσεις Κ1, κερδίζοντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο σε K1 Premier League που έγινε στη Φορταλέζα (2016).


Η Mota έχει καλές αναμνήσεις από το Σαντιάγκο, καθώς πριν από δύο περίπου χρόνια είχε φτάσει μέχρι τον τελικό των ρεπεσάζ στους 32ους Παναμερικανικούς Αγώνες.


Δυνατή αντίπαλος για τη Ζερβού μπορεί να θεωρηθεί και η Καναδή Maria Romani, αλλά και η Γιαπωνέζα Nami Nonomura.


Να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα καρατέκα είχε κληρωθεί να αγωνιστεί προτελευταία (9η), με την Armada Ruiz να ολοκληρώνει το πρόγραμμα του πρώτου γύρου.


Στις 22:30 του Σαββάτου θα ξεκινήσει και η προσπάθεια του Διονύση Ξένου στο πρώτο pool των -67κ.


Πρώτος αντίπαλος για τον Ξένο, ο οποίος προέρχεται από το χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο Κ1 Series A (Μόντρεαλ), αλλά και από τον τελικό στα ρεπεσάζ στο K1 Premier του Τόκιο, θα είναι ο Ουκρανός Denys Kopytko, που δεν έχει νίκη στα τελευταία τρία τουρνουά που έχει συμμετάσχει.


Η συνέχεια όμως θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς ο Ξένος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Μαυροβούνιο Mario Hodzic, ένα αρκετά νευρικό καρατέκα και πολύ δυνατό αντίπαλο.


Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον "χάλκινο" το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Μαρτίου.


Ο δρόμος για τον Ξένο, για μια ακόμη φορά, δεν είναι εύκολος καθώς την κατηγορία του συμμετέχουν ακόμη 80 καρατέκα από 40 χώρες, ενώ στο pool του βρίσκονται ακόμα ο Νο 3 του κόσμου, Ali Elsaway (Αίγυπτος), όσο και ο Ιταλός Luca Maresca (Ιταλία).


Αν και τους δύο τους είχε κερδίσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Τόκιο...


Το βράδυ του Σάββατου (22:25) αναμένεται να αγωνιστεί και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια των -68κ., Έλενα Χατζηλιάδου που έρχεται... φουριόζα από το χάλκινο μετάλλιο του Τόκιο πριν από λίγες εβδομάδες.


Η Χατζηλιάδου, η οποία έχει τοποθετηθεί το τρίτο pool, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Βραζιλιάνα Maria Silva, που επιστρέφει σε μεγάλους αγώνες μετά από από απουσία δύο περίπου ετών.


Σε περίπτωση που η Ελληνίδα καρατέκα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βραζιλιάνας θα αντιμετωπίσει θεωρητικά τη Νο 29 του κόσμου, Fabienne Kaufmann (Ελβετία).


Ελληνικές Συμμετοχές

  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

  • Μαρία Στόλη (-55κ) 22:00 - 23:05

  • Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

  • Τζωρτζίνα Ξένου (kata) 15:45 - 16:25

  • Νικολέτα Ζερβού (kata) 15:45 - 16:25

  • Διονύσης Ξένος (-67κ.) 22:30 - 00:25

  • Έλενα Χατζηλιάδου (-68κ.) 22:25 - 23:25

bottom of page