• Thanos Stathopoulos

Καράτε | Βίκυ Πανετσίδου: Από το Παρίσι στο...Ραμπάτ

Τα 11+1 μετάλλια της αθλήτριας του Πανημαθιακού Α.Σ από τον Ιανουάριο του 2011 στο Παρίσι, μέχρι το πρόσφατο βάθρο του Ραμπάτ στο Karate 1 σε Premier League, αλλά και στο Series A

Τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα στην Premier League, αλλά κι ένα χάλκινο στο Series A. Μια πορεία "πλούσια" και γεμάτη μετάλλια για την Βίκυ Πανετσίδου. Μια αθλήτρια που έχει μάθει να πέφτει, αλλά και να σηκώνεται, παρά τα προβλήματα και τις ατυχίες.


Η πορεία αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 στην Πόλη του Φωτός. Πρώτη χρονιά για την Premier League, η ατζέντα της οποίας είχε μόλις δύο προορισμούς. Το Παρίσι και την Κωνσταντινούπολη.


Και στις δύο η Πανετσίδου φρόντισε να φύγει με δύο μετάλλια στις βαλίτσες της. Στο Παρίσι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά χρυσά, κατακτήθηκαν οκτώ μήνες αργότερα στην Κωνσταντινούπολη.


Δύο χρόνια αργότερα στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντόρντρεχτ η Πανετσίδου θα ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ λίγο αργότερα και πάλι στην Κωνσαντινούπολη θα πάρει την τρίτη θέση.


Η μοναδική ήττα σε τελικό...

Το 2015 η "βασίλισσα" των -68κ. θα κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό ως τώρα ασημένιο μετάλλιο στην Premier League.


Επί ολλανδικού εδάφους (Αλμίρε) η Πανετσίδου θα φτάσει μέχρι τον τελικό κερδίζοντας κατά σειρά τις Charlotte Grimm (Γερμανία), Ayse Abat (Φινλανδία), Luana Debatty (Βέλγιο) και Amelia Harvey (Αγγλία) για να ηττηθεί στον τελικό από την Αυστριακή Alisa Buchinger.


Μια "κόντρα" με την Αυστριακή, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα και μάλιστα όποτε αγωνίζονται οι δύο τους είναι σημείο αναφοράς σε κάθε διοργάνωση... Αυτή όμως ήταν και η μοναδική ήττα της Πανετσίδου σε τελικό.


Το ονειρεμένο 2016...

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει μια ονειρεμένη χρονιά. Το 2016 θα φέρει στην Πανετσίδου τρία μετάλλια. Είναι πλέον η εποχή που όποια αντιμετωπίζει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια χάνει πριν μπει στο τατάμι...


Η αρχή θα γίνει και πάλι από το Παρίσι, εκεί όπου θα φτάσει σε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Η Πανετσίδου θα κερδίσει κατά σειρά τις Wendy Remes (Γαλλία), Gitte Brunstand (Νορβηγία), Seray Kocali (Τουρκία), Silvia Semeraro (Ιταλία), ενώ στον τελικό επικράτησε μιας άλλης μεγάλης δύναμης των -68κ. της Ελβετής Elena Qiurici.


Δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα το διάστημα 19-21 Μαρτίου, η Πανετσίδου πηγαίνει στο Ρότερνταμ. Η Ολλανδία εξάλλου της πάει πολύ κάτι που φροντίζει να αποδείξει σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση.


Για μία ακόμη φορά η πορεία μέχρι το βάθρο ήταν δύσκολη. Χρειάστηκε να κερδίσει την δυνατή Σλοβένα Lina Pusnik, αλλά και αμέσως μετά να πάρει τη ρεβάνς από την Alisa Buchinger για το χαμένο χρυσό του 2015 και πάλι επί ολλανδικού εδάφους (Άλμιρε).


Στη συνέχεια κέρδισε (και πάλι) την Νορβηγίδα Gitte Brunstad, ενώ στον τελικό επιβλήθηκε της Καζακστανής Guzaliya Gafurova κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο.


Το 2016 έκλεισε μια μία ακόμη τεράστια επιτυχία για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Τον Σεπτέμβριο η Premier League μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η κλήρωση θα φέρει την Πανετσίδου αντιμέτωπη με τρεις Τουρκάλες.


Η Ελληνίδα καρατέκα θα κερδίσει την Zeynep Coskun και την Merve Baltay, αλλά θα ηττηθεί από την Bursa Turan, η οποία είναι γεγονός ότι σε εκείνο το τουρνουά ήταν καταπληκτική...


Στον τελικό των ρεπεσάζ η Πανετσίδου θα αντιμετωπίσει την ανερχόμενη Αζέρα, Iryna Zaretska, την οποία θα κερδίσει με yuko εξασφαλίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο.


Ρότερνταμ και Ντουμπάι...

Επόμενο...ραντεβού με το βάθρο για την Πανετσίδου θα είναι τον Μάρτιο του 2017 στο Ρότερνταμ. Εκεί θα πάει ως κάτοχος του τίτλου, κάτι που θα φροντίσει να δείξει από την αρχή της πορείας της μέχρι το μετάλλιο.


Οι Ivana Comagic (Σερβία), Imane Hassouni (Γαλλία) και Cristina Vizcanio (Ισπανία) θα λυγίσουν μπροστά στην ανωτερότητα της Ελληνίδας καρατέκα. Η μεγάλη αναμέτρηση εκείνης της ημέρας δεν είναι άλλο από αυτήν κόντρα στην Alisa Buchinger.


Αυτή τη φορά νικήτρια θα είναι η Αυστριακή (3-0), όμως η Πανετσίδου δεν σκόπευε να φύγει χωρίς μετάλλιο από τη διοργάνωση. Ο τελικό στα ρεπεσάζ κόντρα στην Σκοπιανή Monika Stefanovska θα βρει νικήτρια την αθλήτρια του Πανημαθιακού Α.Σ με 2-1 χαρίζοντάς της ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο.


Η αμέσως επόμενη διοργάνωση διεξήχθη στο Ντουμπάι. Το συγκεκριμένο τουρνουά είχε πολλά κοινά με αυτό του Ραμπάτ. Είχε μικρές δόσεις ατυχίας, αλλά και αδικίας...


Η Πανετσίδου θα κερδίσει την Aizhan Anarby (Καζακστάν), ενώ λίγο αργότερα θα επικρατήσει της Cristina Vizcaino. Η αναμέτρηση με την μετέπειτα "χρυσή" Iryna Zaretska θα χαθεί με hantei, ίσως και λίγο άδικα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια...


Πρώτη αντίπαλος στα ρεπεσάζ, η Γερμανίδα Johanna Kneer. Η αντίπαλος την οποία η Πανετσίδου κέρδισε στον τελικό των ρεπεσάζ της περασμένης εβδομάδας. Το αποτέλεσμα το ίδιο με την Πανετσίδου να προκρίνεται στον τελικό με δύο yuko.


Στη μάχη για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου η Πανετσίδου θα αντιμετωπίσει την Αγγλίδα, Kate Karwacinski την οποία θα κερδίσει με yuko ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Από εκεί και πέρα χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για το μετάλλιο. Αυτό ήρθε στο Μαρόκο την περασμένη εβδομάδα, με την Πανετσίδου να κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά επιστρέφοντας εκεί όπου ανήκει, στο βάθρο της Premier League...


To πρώτο μετάλλιο στο Series A

Μπορεί το βάθρο στην Premier League να...καθυστέρησε για δύο χρόνια, ενδιάμεσα όμως η Πανετσίδου είχε φροντίσει να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Karate 1 Series A στο Σαντιάγκο της Χιλής τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Miriam Alair Stefane (Βραζιλία), Susana Li (Χιλή), Katrine Pedersen (Δανία), Mellisa Bratic (Καναδάς), ήταν μερικά από τα "θύματα" της Πανετσίδου, η οποία σταμάτησε στα ημιτελικά από την ίδια αντίπαλο που την σταμάτησε και πρόσφατα στο Ραμπάτ.


Την Ουκρανή Halyna Melnyk, από την οποία ηττήθηκε με 2-0. Στον τελικό των ρεπεσάζ, η Πανετσίδου δεν είχε αντίπαλο. Η Αμερικανίδα Cheryl Murphy δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστική κόντρα στην παθιασμένη Ελληνίδα η οποία επικράτησε με 3-0 κατακτώντας το πρώτο της μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.


Μετάλλια: Karate 1 Premier League

2011

Παρίσι: Χάλκινο

Κωνσταντινούπολη: Χρυσό


2013

Ντόρντρεχτ: Χρυσό

Κωνσταντινούπολη: Χάλκινο


2015

Αλμίρε: Ασημένιο


2016

Παρίσι: Χρυσό

Ρότερνταμ: Χρυσό

Κωνσταντινούπολη: Χάλκινο


2017

Ρότερνταμ: Χάλκινο

Ντουμπάι: Χάλκινο


2019

Ραμπάτ: Χάλκινο


Μετάλλια: Karate 1 Series A

2018

Σαντιάγκο: Χάλκινο


Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon