• Thanos Stathopoulos

Καράτε | Βίκυ Πανετσίδου: "Αυτό το μετάλλιο είναι μια καινούρια αρχή"

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή στα μετάλλια στις διοργανώσεις του Karate 1 Premier League, η Βίκυ Πανετσίδου μίλησε για το ξέσπασμα πριν τον τελικό των ρεπεσάζ, για τους στόχους της στη συνέχεια, αλλά και για την ψυχολογική ώθηση που της έδωσε η επιτυχία στο Ραμπάτ

Η κραυγή της, μετά το πρωτόκολλο που ακολουθείται έπειτα από κάθε αγώνα καράτε, ακούστηκε μέχρι τη...Βέροια.


Μια κραυγή που είχε μέσα χαρές, λύπες, πίεση, δυσκολίες. Όλα αυτά τα συναισθήματα πέρασαν μπροστά από τα μάτια της Πανετσίδου. Σαν μια ταινία, αλλά με happy end...


Η αθλήτρια του Πανημαθιακού Α.Σ είχε καταφέρει να επιστρέψει στο βάθρο της Premier League μετά από δύο-δύσκολα-χρόνια, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ της Γερμανίδας, Johanna Kneer με 3-2.


Μία νίκη, η οποία όπως μου ανέφερε και η ίδια ήταν "μονόδρομος". Η Πανετσίδου, την περασμένη Κυριακή, μπήκε στο τατάμι αποφασισμένη σαν να ήταν ο τελευταίος της αγώνας. Το μετάλλιο ήταν θέμα χρόνου, παρά το γεγονός ότι από την αρχή η Kneer είχε το προβάδισμα.


Η ίδια όμως με πάει μια μέρα πίσω. Στον αγώνα για τον δεύτερο γύρο απέναντι στην Ουκρανή, Halyna Melnyk. Μια ήττα (hentai) που προς στιγμή την "πάγωσε", αλλά στη συνέχεια την "όπλισε" με μεγαλύτερο πείσμα για την διάκριση, που θα ερχόταν την επόμενη ημέρα...


"Δεν μπορούσα να το πιστέψω..."

Όταν την ρώτησα για τα συναισθήματα που είχε μετά το τέλος του τελικού των ρεπεσάζ, η Πανετσίδου σκεφτόταν ακόμα το παιχνίδι του Σαββάτου με την Melnyk και την ευκαιρία που έχασε για να μπει στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ένα συναίσθημα που είχε τελικά δύο όψεις...


"Σίγουρα η ικανοποίηση ήταν μεγάλη, ωστόσο υπήρχε και μια μικρή απογοήτευση! Το Σάββατο ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση".


"Μετά το τέλος του αγώνα με την Halyna Melnyk, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έχασα την ευκαιρία για να μπω στον τελικό και μάλιστα μ' αυτόν τον τρόπο, καθώς η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 1-1".

"Έκλαιγα στην αγκαλιά των Διονύση και Στέφανου Ξένου γιατί ήρθαν στο μυαλό μου όλα αυτά που έχω περάσει κι ακόμα περνάω"

"Ο αγώνας με την Melnyk ήταν αρκετά επεισοδιακός από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα! Τρεις φορές πήρα από μια σημαία αλλά δυστυχώς δεν είχα κάρτα να διεκδικήσω τους πόντους μου".


"Σε αντίθεση με την Ουκρανή που χρησιμοποίησε την κάρτα της και κέρδισε τον έναν πόντο. Η αλήθεια είναι ότι άλλαξαν πολλά από τους προηγούμενους αγώνες".


"Όταν στη συνέχεια αγωνίστηκα στα ρεπεσάζ και εξασφάλισα τη θέση στον τελικό δεν σου κρύβω ότι ήμουν περισσότερο συγκινημένη από την Κυριακή. Όμως η νίκη και το μετάλλιο ήταν ένας μονόδρομος για μένα".


"Μετάλλιο ψυχολογίας και ώθησης"

Σίγουρα οι επιτυχίες δεν λείπουν από το παλμαρέ της Πανετσίδου. Σε επίπεδο Karate 1, η Ελληνίδα αθλήτρια έχει συλλέξει 12 μετάλλια στο σύνολο από το 2011 και μετά. Φυσικά κανένας αθλητής και καμία αθλήτρια δεν μπορεί να "χορτάσει" τις επιτυχίες.


Η συγκεκριμένη όμως ήταν περισσότερο μια επιτυχία που αναμένεται να δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στην Πανετσίδου για την απαιτητική συνέχεια.


"Αρχικά, να εξηγήσουμε στον κόσμο, που ίσως δεν γνωρίζει, ότι τα συγκεκριμένα τουρνουά είναι δυσκολότερα από τα ευρωπαϊκά και ισάξια (σε δυσκολία) με τα παγκόσμια!".

"Είναι ένα μετάλλιο ψυχολογίας και ώθησης γι' αυτά που θα ακολουθήσουν πρώτα ο Θεός. Με σταθερά βήματα, ταπεινότητα και θέληση όλα θα έρθουν!"

"Μάλιστα κάποιες φορές, ανάλογα με την κλήρωση, γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Γι' αυτό πλέον δύο χρυσά καράτε 1 αξίζουν σε πόντους όσο ενός χρυσού στο Παγκόσμιο!"


"Πήρα ένα καλό...μάθημα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα"

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ραμπάτ μπορεί να αποτελέσει μια καινούρια αρχή για την Πανετσίδου, όπως λέει και η ίδια στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε πολλά. Ένας δύσκολος τραυματισμός την επηρέασε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά.


Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Η "βασίλισσα" των -68κ. δείχνει να είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Το "μάθημα" όπως είπε, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την βοήθησε για να αλλάξει αρκετά πράγματα με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται την περασμένη Κυριακή...


"Τον τελευταίο καιρό υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό κι αυτός είναι ο λόγος που απείχα από τις προπονήσεις και από τον αγωνιστικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξεπερνώντας τον τραυματισμό μου, ξαναμπήκα στο τατάμι αποφασισμένη να βρω τον παλιό καλό μου εαυτό".

"Η επιτυχία στο Ραμπάτ είναι μια καινούργια αρχή για μένα! Από εδώ και πέρα ξέρω ότι αυτό που κάνω είναι το σωστό και θα συνεχίσω με όλη μου την ψυχή ώστε να κάνω υπερήφανους όλους τους Έλληνες ξανά και ξανά"

"Επίσης μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήρα ένα καλό "μάθημα" και από εκεί και πέρα άλλαξα κάποια πράγματα στην προπόνηση, αλλά κυρίως προσπάθησα να βελτιωθώ στο πνευματικό κομμάτι".


"Η αλήθεια είναι ότι έχω κερδίσει πραγματικά όλες τις αθλήτριες των -68κ, όποτε πάντα το θέμα ήταν και θα είναι η ψυχολογία!"


"Δεν θέλω να λέω πολλά για το μέλλον. Στόχος μου τώρα είναι το επόμενο τουρνουά στην Τουρκία τον ερχόμενο Μάιο. Βήμα βήμα, σταθερά και ταπεινά με τον μεγαλύτερο στόχο φυσικά την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο".


Ο επίλογος της ανήκει. Αφιερώνει αυτό το μετάλλιο στην Βίκυ. Το έχει ανάγκη μετά από τις πολλές περιπέτειες που έχει περάσει...


"Χωρίς να φανεί αλαζονικό ή εγωιστικό, αυτή τη φορά αφιερώνω τη διάκριση μου στη Βίκυ! Κάνω τεράστια προσπάθεια, τρέχω και ταξιδεύω πάντα μόνη μου, χωρίς προπονητή απέναντι σε αθλήτριες με τεράστια στήριξη κι όταν τα καταφέρνω η χαρά μου είναι διπλή".

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου (Νίκος Πανετσίδης, Ρένα Χασιώτου), αλλά και στον άνθρωπο μου, Rene Smaal, που με στηρίζουν συνεχώς, αλλά κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στον μεγάλο μου χορηγό (stoiximan.gr) που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να ταξιδέψω πουθενά".


"Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σπύρο Καπράλο που νοιάζεται τόσο πολύ για εμάς και μας βοηθάει έμπρακτα σ' αυτό τον δύσκολο δρόμο που λέγεται πρωταθλητισμός".


Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon