top of page
  • Thanos Stathopoulos

Καράτε | Youth League (Umag): Στην 5η θέση η Ζερβού

Για τρίτη συνεχόμενη σειρά του K1 Youth League, η Νικολέτα Ζερβού έφτασε μια ανάσα από το βάθρο χωρίς όμως να φτάσει και στο μετάλλιο, χάνοντας στον τελικό των ρεπεσάζ (και πάλι) από την Ιταλίδα Elena Roversi

 

Η Νικολέτα Ζερβού έφτασε για τρίτη συνεχόμενη φορά μια ανάσα από τα μετάλλια στο K1 Youth League, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο κατακτώντας την 5η θέση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ζερβού είναι μια εκπληκτικά σταθερή καρατέκα και το πιο σημαντικό, ότι είναι η "χάλκινη" πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Ένα παράδειγμα που πιστοποιεί τα παραπάνω, είναι ότι τόσο οι Ιταλίδες Michaela Rizzo και Noemi Fusco, όσο και η Σλοβάκα Michaela Chukanova δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν το βάθρο.


Θυμίζω ότι η Fusco ήταν η περσινή "χάλκινη" στο Ούμαγκ, η Rizzo είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στη Βενετία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η Chukanova ήταν δις "ασημένια" στα τελευταία δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε Άαλμποργκ και Σότσι.


Η Ζερβού όμως όχι μόνο κατάφερε να περάσει μέσα από εξαιρετικά δύσκολα pool, αλλά κατάφερε να διεκδικήσει και πάλι το μετάλλιο μετά από τις διοργανώσεις σε Σόφια και Λεμεσό.


Δυνατά από την αρχή...

Εκτός από τη Ζερβού το τρίτο, από τα συνολικά τέσσερα pool, περιλάμβανε σημαντικά ονόματα όπως αυτό της Ισπανίδας, Sabarina Savoy Medero, η οποία πέρσι είχε καταλάβει την 9η θέση στο Ούμαγκ, ενώ ήταν 7η στη Λεμεσό και 5η στο Άαλμποργκ (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), ενώ δυνατή παρουσία ήταν και αυτή της Αγγλίδας Stadie Stoner, με τις δύο 5ες θέσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τενερίφης (2017) και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σότσι (2017).


Από το γκρουπ ξεχώριζαν επίσης η καρατέκα από την Ουγγαρία, Zsofia Kiss, με πολλές παρουσίες στα Κ1 Youth League, αλλά και μια 7η θέση πέρσι στην Κροατία, ενώ πολύ δυνατό όνομα ήταν και εκείνο της Ρωσίδας Alena Vysotkaia, αλλά και της Καναδής Roxanne Larose-Carignan.


Παρά το γεγονός αυτό η Ζερβού εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο το shito-ryu γεγονός που της χάρισε 23.28 βαθμούς κατακτώντας την τρίτη θέση πίσω από τις Stoner (23.52) και Medero,η οποία βαθμολογήθηκε με 0.12 βαθμούς... παραπάνω (23.4).


Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση...

Ο δεύτερος γύρος έγινε ακόμα πιο δύσκολος. Οι τέσσερις αθλήτριες από το τέταρτο γκρουπ που ενσωματώθηκαν με την 4άδα του ομίλου της Ζερβού, συνέθεσαν ένα pool "φωτιά".


Πρώτη και καλύτερη η Γιαπωνέζα, Nodoka Yamada. "Χρυσή" τον περασμένο Μάιο στη Λεμεσό, χρυσό μετάλλιο στο Ασιατικό πρωτάθλημα. Η καρατέκα που το kata της δεν πέφτει ποτέ κάτω από 25!


Εκτός από την Yamada στον όμιλο βρέθηκε η πολύ δυνατή καρατέκα και "χάλκινη" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σότσι (2017), Emma Ruthven (Σκωτία), αλλά και η καράτέκα από την Κροατία, Sabina Petkovic που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό των ρεπεσάζ στο Άλαμποργκ.


Ναι, το έργο της Ζερβού ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Όμως η αθλήτρια του Α.Σ Καράτε "Οδυσσέας" ήταν και πάλι εξαιρετική. Δύναμη στην αναπνοή, εξαιρετικός συγχρονισμός στις κύλικες κινήσεις και όλα αυτά με απίστευτη ταχύτητα.


Τα στοιχεία αυτά της χάρισαν 23.4 βαθμούς της έδωσαν την 4η θέση και την πέρασαν στον τρίτο γύρο, μαζί με τις Yamada (25.8), Ruthven (24.02) και Medero (23.46).


Μια ανάσα από το μετάλλιο

Τρίτος γύρος. Νέα πρόσωπα. Δύο Ιταλίδες. Η 5η στη Βενετία τον περασμένο Δεκέμβριο, Micaela Caffarelli, αλλά και η "χάλκινη" πέρσι το Ούμαγκ, Noemi Fusco. Μια καρατέκτα την οποία η Ζερβού είχε συναντήσει και στη Λεμεσό τον περασμένο Μάιο.


Εκτός από τις δύο Ιταλίδες την 8άδα του πρώτου γκρουπ για τον τρίτο γύρο, συμπλήρωσε η Σλοβένα Nia Ganzititi (9η στη Λεμεσό), η Ισπανίδα Teresa Lopez Pintado (9η στη Βενετία) συν φυσικά με τις υπόλοιπες τέσσερις αθλήτριες που είχαν πάρει την πρόκριση από τη δεύτερη φάση.


Η καλύτερη επίδοση στον τελικό, οι άλλες δύο καλύτερες στους τελικούς των ρεπεσάζ. Η φιγούρα της Yamada δεν έδινε και πολλά περιθώρια για την πρώτη θέση, με τη Γιαπωνέζα να βαθμολογείται με 25.68 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.


Η αγωνία ήταν για τις υπόλοιπες δύο θέσεις. Fusco, Ζερβού, Medero και Ruthven ήταν η σειρά με τις δύο καλύτερες επιδόσεις να παίρνουν το δρόμο για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.


Το 22.82 της Fusco μεγάλωνε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της Ζερβού, η οποία με μια ακόμη πανέμορφη εκτέλεση των ασκήσεών της, βαθμολογήθηκε με 23.14, γεγονός το οποίο σήμαινε ότι αν μια εκ των Medero και Ruthven είχαν χαμηλότερη βαθμολογία τότε η Ελληνίδα καρατέκα θα ήταν στον τελικό των ρεπεσάζ.


Το 22.98 της Ισπανίδας, αμέσως μετά, έστειλε τη Ζερβού στη διεκδίκηση του βάθρου, ενώ το άλλο εισιτήριο πήγε στην Ruthven, η οποία είχε διαφορά από τη Ζερβού 0.22 βαθμούς (23.36).


Ίδια αντίπαλος, ίδιο αποτέλεσμα

Στον τελικό των ρεπεσάζ, η Νικολέτα Ζερβού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ιταλίδα, Elena Roversi σε μια επανάληψη του τελικού της Λεμεσού. Τότε η Ιταλίδα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, μετά από μια επική αναμέτρηση που κρίθηκε για 0.06 του βαθμού υπέρ της Ιταλίδας!


Η επίδοση της Ζερβού ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την παρουσία της στο Ούμαγκ, συγκεντρώνοντας 23.8 βαθμούς, όχι όμως αρκετή για να κερδίσει την Roversi, η οποία με 24.46 κατάκτησε το τρίτο χάλκινο μετάλλιο μετά από εκείνα σε Βενετία και Λεμεσό.


Για τη Ζερβού ένα ταξίδι τελείωσε. Ωστόσο έχει ακόμα πολλά να μας προσφέρει. Η 17χρονη μεγαλώνει και ωριμάζει αγωνιστικά με μεγάλη ταχύτητα. Το σίγουρο είναι ότι πατάει σε σταθερές βάσεις και το μέλλον αναμένεται ακόμα καλύτερο και γεμάτο επιτυχίες...

bottom of page