• Thanos Stathopoulos

Καράτε | Youth League (Umag): Θρίαμβος Παππά μέσα στην Κροατία

Updated: Jul 12, 2019

Ο 12χρονος καρατέκα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από πέντε αναμετρήσεις, χωρίς να χάσει πόντο, σημειώνοντας τέσσερις νίκες, χάνοντας το χρυσό μετάλλιο των -50κ. (U14) στην κρίση...

Σε λίγες ημέρες (22/7) θα κλείσει τα 12 χρόνια ζωής. Κι όμως το βιογραφικό του είναι ήδη γεμάτο επιτυχίες. Στις εγχώριες διοργανώσεις είναι πάντα μέσα στα μετάλλια και πολλάκις πρωταθλητής Ελλάδος. Ένα πραγματικό "φαινόμενο"! Το κερασάκι στην τούρτα, την οποία θα κόψει την 22η Ιουλίου, ήταν το μετάλλιο στο Ούμαγκ.


Γεγονός είναι ότι ο Βασίλης Παππάς "φλέρταρε" με το βάθρο στα Youth League από εκείνον τον Δεκέμβρη του 2018 στη Βενετία όπου ηττήθηκε στα προημιτελικά, αν και στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ!


Αυτό τον έκανε πιο δυνατό και υπό τις οδηγίες του δασκάλου του, Δημήτρη Τριανταφύλλη, εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος στο Youth League, του περασμένου Μαΐου στη Λεμεσό. Όμως κι εκεί μετά από δύο νίκες, η πορεία του σταμάτησε πάνω στο Ρώσο, Maxim Bukovksiy.


Ωστόσο, ο Παππάς δεν κατάφερε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία καθώς ο Bukovksiy ηττήθηκε στον τελικό του ομίλου, αφήνοντας τον Έλληνα καρατέκα εκτός ρεπεσάζ.


Η τρίτη εμφάνιση στη διοργάνωση όμως ήταν και τυχερή...Φυσικά την "τύχη" φρόντισε να την καθορίσει ο ίδιος, με εξαιρετικές εμφανίσεις, σπουδαίες νίκες κι ένα μετάλλιο που ίσως θα μπορούσε να είναι και χρυσό...


Οι διαθέσεις του αθλητή της Δόξας Γαλατίου, φάνηκαν από το πρώτο του παιχνίδι. Αντίπαλος ο Λουξεμβούργιος, Clement Moens. Ο Παππάς "καρφωμένος" στο κέντρο του τατάταμι, να απειλεί διαρκώς τον Moens. Το yuko έλυσε την "πολιορκία" του Παππά και του χάρισε την πρώτη, από τις τέσσερις προκρίσεις που θα ακολουθούσαν, με 1-0.


Στο δεύτερο γύρο βρέθηκε απέναντι στο Βόσνιο Igor Zderic. Το σενάριο ίδιο και απαράλλαχτο. Ο Παππάς δεν έδωσε απολύτως τίποτα στον αντίπαλό του, τον οποίον νίκησε με 2-0 (ισάριθμα yuko), φτάνοντας στον τέταρτο γύρο κι ένα βήμα πριν από τον τελικό του ομίλου.


Ήταν η στιγμή του. Σε δύο συμμετοχές στα Youth League, είχε κάνει από δύο νίκες. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να επαναληφθεί το ίδιο. Με τον Τριανταφύλλη να κατευθύνει μαεστρικά και τον Παππά να "εκτελεί" κατά γράμμα το πλάνο, η τρίτη νίκη δεν άργησε να έρθει.


"Θύμα" σ' αυτόν το γύρο ο Ελβετός, Nicolo Sanarica, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 όντας ο τρίτος καρατέκα που δεν κατάφερνε να...ακουμπήσει καν τον Παππά.


Για πρώτη φορά ο 12χρονος Έλληνας καρατέκα, σε τουρνουά Youth League, θα αγωνιζόταν σε τελικό pool και για πρώτη φορά θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο στον τελικό της κατηγορίας.


Ο Jovan Fatic (μετέπειτα "χάλκινος") έμοιαζε να μπορεί να προβληματίσει τον Παππά. Μια θεωρεία η οποία "γκρεμίστηκε" από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνάντησης.


Ο Παππάς επί τρία λεπτά ταλαιπωρούσε τον Μαυροβούνιο, ενώ μ' ένα yuko σφράγισε την ανωτερότητά του επικρατώντας με 1-0. Η θέση στον τελικού είχε σφραγιστεί και το χρυσό μετάλλιο ήταν μια νίκη μακριά.


Επέστρεψε στο τατάμι για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Ουκρανό Konsantin Chernenko, ο οποίος ήταν κάτι σαν τον Παππά. Ίδια περίπου φιλοσοφία, καθώς είχε φτάσει μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, χωρίς κάποιος αντίπαλος να του πάρει πόντο. Η μάχη θα ήταν συναρπαστική.


Ο Παππάς μπήκε αποφασισμένος να κάνει ό,τι και στα προηγούμενα παιχνίδια. Να ελέγξει το τατάμι. Έτσι κι έγινε. Δεν άφηνε τον Ουκρανό να πλησιάσει το κέντρο, ενώ κατά διαστήματα εξαπέλυε επιθέσεις. Η σημαία δεν σηκώθηκε...


Οι κριτές αποφάσισαν να δώσουν το χρυσό μετάλλιο στον Ουκρανό με 4-1, αφήνοντας τον Έλληνα καρατέκα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Μια αναμφίβολα τεράστια επιτυχία για το "φαινόμενο".


Μια δικαίωση για την επιμονή του και την υπομονή του για το βάθρο. Η επόμενη ημέρα θα τον βρει μ' ένα μετάλλιο στο στήθος και τη "φαρέτρα" ακόμα πιο γεμάτη με εμπειρίες. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη για έναν εξαιρετικό αθλητή.


Never Miss a Post. Subscribe Now!

© 2023 by Kathy Schulders. Proudly created with Wix.com  

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon