• Thanos Stathopoulos

Τένις | US Open: Οι κληρώσεις για Τσιτσιπά και Σάκκαρη μέσα από το twitter

Οι εκτιμήσεις των φίλων του τένις μέσα από το twitter, τόσο για την κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά, όσο και για την κλήρωση της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο γύρο του US Open

 

Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι το επίπεδο του μεγαλύτερου μέρους εκείνων που ασχολούνται με τα social media και παρακολουθεί τένις, έχει ανέβει σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Ωραία σχόλια και αναρτήσεις τεκμηριωμένες, σε κανένα σημείο απόλυτες και πάντα ανοικτές προς συζήτηση. Φυσικά, οι απόψεις δεν είναι όλες αποδεκτές και δεν συμφωνούν όλοι με όλους. Από την άλλη όμως υπάρχει πολιτισμένο επίπεδο που δύσκολα συναντάς...


Θα μπορούσα να πω ότι τα σχόλια τα οποία μάζεψα από το twitter προέρχονται από τους φαν του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Ωστόσο, όπως θα δείτε παρά το γεγονός αυτό τα σχόλια είναι αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα.


Έξι εκτιμήσεις, έξι απόψεις για τις κληρώσεις των Τσιτσιπά και Σάκκαρη. Μερικές ταυτίζονται, άλλες όχι. Και οι έξι απόψεις όμως έχουν τη δική τους ταυτότητα.


Ας στις δούμε όλες μία προς μια...


@Rocket_Lisa: Αν και η ίδια δηλώνει φαν του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, εγώ θα την αποκαλούσα μεγάλη φίλη του τένις γενικά. Παρακολουθεί τα δρώμενα του χώρου διαρκώς, εξαιρετική αγωνιστική αντίληψη, ενώ έχει και μεγάλη αδυναμία στον Benoit Paire. Εντάξει, συμβαίνουν αυτά...


@florentiafl: Από τις (προσωπικές μου) αδυναμίες. Ψύχραιμα σχόλια, τεκμηριωμένα, με γνώση στο γυναικείο τένις και αρκετές...ενστάσεις για ορισμένες τενίστριες (περισσότερο λόγω συμπεριφοράς), αλλά και με εύστοχη κρίση στους παίκτες της ATP, όπου εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, λατρεύει τον Novak Djokovic.


@doik77: Δεν το κρύβω ότι αρκετές φορές μαθαίνω πολλά πράγματα από τις πάντα εύστοχες αναρτήσεις του ειδικά για την WTA. Το γυναικείο τένις είναι η ειδικότητά του θα έλεγα. Κυνικός στα σχόλιά του χωρίς να πλατειάζει. Μαθηματικός γαρ...


Εκτός από τη Μαρία Σάκκαρη, η Naomi Osaka έρχεται αμέσως μετά στις προτιμήσεις του, ενώ προσφάτως στηρίζει-με μεγάλη ζέση -και την Καναδή Bianca (Bibi) Andreescu, την οποία (κρυφό) βλέπει κι ως ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο στη Νέα Υόρκη.


Οι παραπάνω είναι οι προτιμήσεις του. Η...αρρώστιά του όμως προέρχεται από τη Μαγιόρκα και λέγεται Rafa Nadal...

@GTigklis: Ο ανιχνευτής... ταλέντων της ATP. Δεν χάνει αγώνα του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη. Γενικά δεν χάνει αγώνα ειδικά όταν πρόκειται για ATP. Έχει πάντα τη δική του άποψη σχεδόν για όλους του τενίστες.


Δύσκολα θα βρει κάποιος παίκτη του tour που να μην τον έχει δει έστω για λίγο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νέο παίκτη. Μεγάλος φαν του Roger Federer (ATP) και της Caroline Wozniacki (WTA), αλλά και του Αργεντινού Juan Ignacio Londero. Είπαμε συμβαίνουν αυτά...


@xsou81: Έπιασε ρακέτα του τένις για πρώτη φορά τη ζωή του πριν από τέσσερα χρόνια. Κι όμως μέσα σ' αυτό το διάστημα η αντίληψη που έχει για το άθλημα φτάνει σε αρκετά υψηλό επίπεδο.


Μαθαίνει τα πάντα γύρω από τένις, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Αν και συγκαταλέγεται στους φαν του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, συνηθίζει να σχολιάζει τα πράγματα ως έχουν κι ας μη γίνονται αποδεκτά απ' όλους.


Μαρία Σάκκαρη, Simona Halep, Elina Svitolina και...Camile Giorgi είναι οι αγαπημένες του τενίστριες (μ' αυτή τη σειρά), ενώ θαυμάζει και τους BIG 3.


@tennisaddict9: Tennis addict όνομα και πράγμα. Τένις, τένις, τένις. Μία από τις πολλές φαν του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Θα σχολιάσει, θα τεκμηριώσει και θα συζητήσει. Μια υγιής φίλη του αθλήματος.


Roger Federer, περισσότερο και λιγότερο Andy Murray, είναι οι δύο παίκτες από την ATP που έρχονται μετά τον Τσιτσιπά στις προτιμήσεις της, ενώ από τις γυναίκες (πλην τη Σάκκαρη) στηρίζει τις Petra Kvitova και Garbine Muguruza.