top of page
  • Thanos Stathopoulos

Τοξοβολία | European Youth Cup: Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα...

Οι 12 τοξότες και τοξότριες που συμμετείχαν στο Βουκουρέστι είχαν εξαιρετικά πλασαρίσματα, βρέθηκαν κοντά στα μετάλλια και παράλληλα απέδειξαν ότι έχουν τα αγωνιστικά προσόντα για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον

 

Όλα τα παιδιά που ρίχτηκαν στη μάχη του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Νέων, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ότι τουλάχιστον τεχνικά, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από καμία μεγάλη σχολή.


Το μοναδικό "αγκάθι" το οποίο εύχομαι και ευελπιστώ να βγει σύντομα, είναι η συνέχεια και συνέπεια σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό ισχύει φυσικά και για τις μεγάλες κατηγορίες.


Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν εξαρτάται μόνο από τη θέληση, η οποία υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα θέματα της ελληνικής τοξοβολίας.


Το οικονομικό κομμάτι είναι ένας μεγάλος βραχνάς (ειδικά από το 2008 και μετά) και πάνω σε αυτό έχουν σκύψει όλοι (παράγοντες, προπονητές, ακόμα και αθλητές) προσπαθώντας να βρουν μια διέξοδο, η οποία θα τους αποφορτίσει από αυτό το...βάρος και θα τους επιτρέψει να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα αγωνιστικά θέματα.


Η αλήθεια είναι πάντως ότι και στο Βουκουρέστι, οι Έλληνες τοξότες και οι Ελληνίδες τοξότριες έκαναν "θόρυβο"πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, έστω και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.


Τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο η ελληνική αποστολή προσπάθησε να φτάσει στα μετάλλια. Ορισμένοι πλησίασαν αρκετά, άλλοι έμειναν αρκετά μακριά, αλλά έχοντας αφήσει την ψυχή τους μπροστά από το στόχο...


Ολυμπιακό Τόξο

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε στη δεύτερη σειρά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, με δύο τοξότες στους Νέους Άνδρες, τρεις στην κατηγορία των Εφήβων και τρεις τοξότριες στις Νεάνιδες.


Τα πλασαρίσματα και τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα. Ορισμένες νίκες δε έκαναν μεγάλη εντύπωση και γενικά το πρόσημο ήταν θετικό από τις ελληνικές συμμετοχές.


Σταθερή αξία ο Χριστόπουλος

Ένας τοξότης του οποίου το ταλέντο ξεχειλίζει. Μόλις 14 ετών και στέκεται μπροστά στο στόχο με απίστευτη ωριμότητα. Όπως και στη Σλοβενία, έτσι και στη Ρουμανία, ο Χριστόπουλος κατέκτησε την 9η θέση.


Ωστόσο, η παρουσία του ήταν ακόμα καλύτερη, κάτι που φάνηκε από τον Ολυμπιακό γύρο, με τον Έλληνα τοξότη να διαλύει το ατομικό του ρεκόρ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καταλαμβάνοντας την 31η θέση με 648/720.


Θυμίζω ότι στη Σλοβενία, με χειρότερες καιρικές συνθήκες, είχε ρίξει 631/720, επίδοση που αποτελούσε, μέχρι την περασμένη Τρίτη, την καλύτερη στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Η πρώτη κόντρα ήταν αυτή απέναντι στο Ρουμάνο, Tudor Buzila-Balas. Τρομερό παιχνίδι, μεγάλη ανατροπή από τον Χριστόπουλο και νίκη στο shoot-off.


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος, "Balas" (προσωνύμιο λόγω της λατρείας που έχει για το ποδόσφαιρο), προηγήθηκε με 3-1 και 5-3, αλλά ο Χριστόπουλος ήταν απίστευτα ψύχραιμος.


Αυτό φάνηκε ειδικά στο τελευταίο σετ με τον Balas να προηγείται με 5-3 και τον Έλληνα τοξότη να χρειάζεται μόνο νίκη για να πάει την πρόκριση στο βέλος.


Το 10-10-9, του Χριστόπουλου, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Ρουμάνο, ο οποίος με 3 9άρια έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Στο shoot-off ο Έλληνας τοξότης αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και με... χειρουργική ακρίβεια έστειλε το βέλος να καρφωθεί στο 10, την ίδια ώρα που ο Balas έριχνε 9.


Η νίκη-θρίλερ έφερε τον Χριστόπουλο στη φάση των "32" εκεί που αντιμετώπισε τον Ουκρανό Stefan Kostyk. Έναν ακόμη δύσκολο αντίπαλο (επίσης δύο χρόνια μεγαλύτερο), ο οποίος μάλιστα στο γύρο κατάταξης είχε πάρει τη δεύτερη θέση.


Για μία ακόμη φορά ο 14χρονος Χριστόπουλος ήταν εξαιρετικός. Ένα 4-0 (29-27, 29-27), του έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο φρόντισε στη συνέχεια να αμφισβητήσει ο Ουκρανός μειώνοντας σε 4-2 (28-27).


Όμως με ένα εμφατικό 29-26 στο τελευταίο σετ ο Χριστόπουλος σφράγισε το εισιτήριο για τους "16" ολοκληρώνοντας τη κόντρα με 6 10άρια (2 κεντρικά) και 6 9άρια.


Ένα βήμα πριν από την 8άδα ο Χριστόπουλος αντιμετώπισε τον Ισραηλινό, Shahar Kleiner. Μία ακόμα δυνατή κόντρα που βρήκε νικητή τον 15χρονο Kleiner με 6-2.


Ωστόσο, η αναμέτρηση των δύο ήταν αμφίρροπη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βέλος, με τον Kleiner να παίρνει προβάδισμα με 4-0 (28-26, 28-27), τον Χριστόπουλο να μειώνει (28-27), αλλά τον Ισραηλινό να κλείνει την πρόκριση με το 29-27 στο τελευταίο σετ και μάλιστα να διεκδικεί το Σάββατο το χάλκινο μετάλλιο, κόντρα στον Ελβετό Keziah Chabin.


Μεγάλη προσπάθεια από Χαρίση, Σιδηρόπουλο και Σούλτη

Εκτός από τον Χριστόπουλο στην κατηγορία των Εφήβων αγωνίστηκαν και οι Βαγγέλης Χαρίσης, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και Χρήστος Σούλτης.


Και οι τρεις ταλαντούχοι τοξότες που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στο Βουκορέστι για τη διάκριση.


Από τους τρεις το καλύτερο πλασάρισμα στο γύρο κατάταξης έκανε ο Σούλτης, ο οποίος με επίδοση 621/720 βρέθηκε στην 42η θέση.


Η πρώτη κόντρα όμως τον έφερε απέναντι στον Γερμανό Flavio Schilp, τον τοξότη ο οποίος είχε αποκλείσει τον Χριστόπουλο στην πρώτη σειρά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στη Σλοβενία όπου κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο.


Κι όμως ο Σούλτης προσπάθησε να παραμείνει κοντά στο Γερμανό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα τα πρώτα βέλη του Έλληνα τοξότη βρήκαν 10άρι, όμως ο Schilp με 6 10άρια (1 κεντρικό) και 3 9άρια ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί.


Ο 16χρονος Γερμανός επικράτησε και στα τρία σετ με 29-27, 29-28, 29-28 αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Σούλτη, ο οποίος όμως ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, καταλαμβάνοντας τελικά την 33η θέση.


Την ίδια έκβαση είχε και η πορεία του Σιδηρόπουλου, ο οποίος μετά από το 609/720 και την 48η θέση που κατέλαβε στον Ολυμπιακό γύρο, αντιμετώπισε στην πρώτη κόντρα τον Ολλανδό Kay Van Laarhoven.


O -με περισσότερες εικόνες από τέτοιες διοργανώσεις- Ολλανδός επικράτησε με 28-25, 28-26, 29-23 (6-0), παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός τον Έλληνα τοξότη, που κατέλαβε την 33η θέση.


Ο Χαρίσης από την πλευρά του κατετάγη 54ος στον προκριματικό γύρο, με επίδοση 55/7720, γεγονός που τον έφερε απέναντι με τον Ιταλό, Matteo Balsamo, ο οποίος θα αγωνιστεί το Σάββατο για το χρυσό μετάλλιο, κόντρα στον Βέλγο, Senna Roos.


Η καλύτερη στιγμή του Χαρίση ήταν στο τρίτο σετ. Ο Έλληνας τοξότης είχε χάσει τα προηγούμενα δύο (29-25, 28-26), όμως στο τρίτο ήρθε ισόπαλος με τον Baslamo (26-26), κάνοντας το 5-1, ενώ λίγο αργότερα ήρθε ένα ακόμα κερδισμένο σετ για τον Ιταλό, που με 7-1 συνέχισε την πορεία του μέχρι τον τελικό αφήνοντας στην 33η θέση στον Χαρίση.


Οι δύσκολες διασταυρώσεις λύγισαν Θέμελη και Ζαχαριά

Στην κατηγορία των Νέων Ανδρών ο Παναγιώτης Θέμελης και ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς αντιμετώπισαν εξαιρετικά δύσκολους αντιπάλους με το "καλημέρα" των νοκ-άουτ.


Ο Θέμελης, ο οποίος κατέλαβε την 43η θέση στο γύρο κατάταξης με επίδοση 611/720, αντιμετώπισε στην πρώτη κόντρα τον Σλοβένο Ziga Ravnikar.


Ο 19χρονος αριστερόχειρας και "ασημένιος" στη διοργάνωση του Νιμ (indoor) τον περασμένο Ιανουάριο, επικράτησε με 6-0 (27-26, 25-22, 26-24), αφήνοντας τον 19χρονο Έλληνα τοξότη στην 33η θέση.


Από τη μεριά του ο 17χρονος Ζαχαριάς, αγωνίστηκε κόντρα στον Πολωνό κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του, Filip Lazowski, που μάλιστα το Σάββατο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.


Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο 18χρονος Πολωνός ολοκλήρωσε την κόντρα με τον Ζαχαριά έχοντας 6 10άρια (3 κεντρικά) και με 29-26, 29-20, 27-25 (6-0), σφράγισε το εισιτήριο για την πρόκριση, με τον Έλληνα τοξότη να αποχωρεί από το Βουκουρέστι με την 33η θέση.


Πάλεψαν οι Νεάνιδες...

Θα ξεκινήσω με την πρωταθλήτρια Ελλάδος (στις γυναίκες), Σοφία Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία μετά από την 21η θέση στο γύρο κατάταξης (628/720), αντιμετώπισε τη δυνατή Βρετανίδα, Louisa Piper, στο δεύτερο γύρο, καθώς πέρασε bye από την πρώτη φάση.


Τα...παράσημα της 16χρονης είναι πολλά. Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Ροζάριο το 2017, "ασημένια" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην Πάτρα το 2018.


Η Βρετανίδα επικράτησε με 6-0 της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (29-22, 28-26, 29-26) έχοντας 6 10άρια τα 5 από τα οποία ήταν κεντρικά, με τη Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη να καταλαμβάνει την 17η θέση.


Όπως και η Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη, έτσι και η Μαρία Νασούλα, εξασφάλισε την πρόκρισή της στο δεύτερο γύρο χωρίς αγώνα (bye), έχοντας νωρίτερα καταλάβει την 22η θέση στον προκριματικό γύρο (624/720).


Τη Νασούλα (κόρη της Ευαγγελίας Ψάρρα), περίμενε στη δεύτερη φάση η Γαλλίδα Alyssia Chambraud. Η Ελληνίδα τοξότρια έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα παίρνοντας το προβάδισμα (2-0) με 29-26 (10-10-9, Χ-9-7).


Μάλιστα, θα μπορούσε να κάνει και το 4-0, όμως τις δύο αθλήτριες χώρισε το πρώτο βέλος με τη Νασούλα να φέρνει 9 και την Chambraud 10 (9-8-8, 10-8-8) με τη Γαλλίδα να ισοφαρίσει σε 2-2 (26-25).


Στη συνέχεια, η Chambraud κατέκτησε τα επόμενα δύο σετ με 25-21, 26-24 διαμορφώνοντας το τελικό 6-2, αφήνοντας την Ελληνίδα τοξότρια στην 17η θέση.


Εντυπωσιακές εμφανίσεις στα ομαδικά

Αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία στα ομαδικά του Ολυμπιακού Τόξου, από ελληνικής πλευράς ήρθε από τις Νεάνιδες με τις Χαλκιοπούλου-Νασούλα-Παπαδοπούλου να κατακτούν την 5η θέση!


Οι τρεις Ελληνίδες τοξότριες κατέλαβαν την 7η θέση στον προκριματικό γύρο (1863), ενώ στην πρώτη κόντρα βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις Βελγίδες Laura Willaert-Julie Hellemans-Aycko Desmedt.


H εμφάνιση της ελληνικής τριάδας εντυπωσιακή, καθώς επικράτησε με 6-0 (51-46, 55-51, 51-47), εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά.


Εκεί αντιμετώπισαν τις Ρωσίδες και μετέπειτα "ασημένιες" στην κατηγορία, Tuiana Budazharova-Alina Dasheeva-Polina Krikunova, οι οποίες είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο γύρο κατάταξης.


Οι Ρωσίδες πήραν το προβάδισμα (2-0) με 54-50, με τις Ελληνίδες όμως να προσπαθούν να απαντήσουν με το 54-54 όμως να διατηρεί τις Ρωσίδες μπροστά με 3-1.


Στο 57-51 στο τρίτο σετ χάρισαν στην πρόκριση στις Budazharova, Dasheeva και Krikunova με 5-1, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την εκπληκτική προσπάθεια των Χαλκιοπούλου, Νασούλα και Παπαδοπούλου, οι οποίες μάλιστα τελείωσαν τον αγώνα με 6 10άρια (4 κεντρικά), την ίδια ώρα που οι Ρωσίδες είχαν 5 10άρια.


Το τελευταίο βέλος σταμάτησε το μικτό...

Η χώρα μας είχε εξαιρετική παρουσία και στο μικτό διπλό του Ολυμπιακού Τόξου, με τη Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη και τον Αντώνη Χριστόπουλο να κατακτούν την 7η θέση.


Η 15χρονη τοξότρια και ο 14χρονος τοξότης, μετά την 6η θέση που κατέλαβαν στον προκριματικό γύρο (1276), βρέθηκαν απέναντι στο γεωργιανό δίδυμο, Nino Evgenidze και Temur Makiev.


Το ελληνικό ζευγάρι ήταν εξαιρετικό και στα τρία σετ που χρειάστηκαν επικρατώντας με 6-0 (39-33, 36-34, 34-33) σφραγίζοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.


Εκεί περίμεναν η Polina Zhuk και ο Stefan Kostyk, που είχαν ολοκληρώσει τον προκριματικό γύρο ως πρώτοι.


Η μάχη ήταν δύσκολη για Χαλκιπούλου-Δασκαλάκη και Χριστόπουλο, όμως και οι δύο έδωσαν τα πάντα για να πάρουν μια μεγάλη νίκη, όλα τα σετ κρίθηκαν στο βέλος...


Zhuk και Kostyk πήραν το προβάδισμα με 2-0 (36-35), με το δεύτερο σετ να βρίσκει τα δύο ζευγάρια ισόπαλα (35-35), αλλά το ουκρανικό δίδυμο να είναι πάντα μπροστά με 3-1.


Χαλκιοπούλου-Δασκαλάκη και Χριστόπουλος, μπήκαν δυνατά στη διεκδίκηση πρόκρισης, καθώς αμέσως μετά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3 (38-37). Όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο σετ.


Μέχρι το τελευταίο βέλος, το ελληνικό δίδυμο ήταν μπροστά στο σκορ (28-27), όμως ένα 5άρι στην τελευταία βολή κι ένα 9άρι από το ουκρανικό δίδυμο χάρισαν σε Zhuk και Kostyk το εισιτήριο για τα ημιτελικά, με το ελληνικό ζευγάρι να παίρνει την 7η θέση.


Δύσκολη αποστολή είχαν όμως και οι Νέοι Άνδρες στο ομαδικό με τους Χριστόπουλο-Σιδηρόπουλο και Σούλτη, οι οποίοι μετά την 12η θέση τον προκριματικό γύρο (1878) αντιμετώπισαν τους Ιταλούς Matteo Balsamo, Federico Fabrizzi και Alessio Mangerini.


Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά είχε περισσότερα 10άρια (6-5), οι Ιταλοί φάνηκαν πιο σταθεροί στις βολές τους, καθώς μόλις μια από τις συνολικά 18 έπεσε κάτω από 9 (8).

Οι Ιταλοί με 56-50, 54-54, 55-51 επικράτησαν με 5-1 παίρνοντας την πρόκριση, με τους Έλληνες τοξότες να καταλαμβάνουν την 9η θέση.


Σύνθετο Τόξο

Παντελής Αναστασιάδης, Φίλιππος Σπαταλάς και Αλεξάνδρα Ζαΐμη εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Σύνθετο Τόξο στις κατηγορίες των Νέων Ανδρών, των Εφήβων και των Νέων Γυναικών αντίστοιχα.


Κι εδώ οι επιδόσεις των Ελλήνων τοξοτών ήταν εξαιρετικές τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, με τον Σπαταλά να φτάνει μέχρι την 8η θέση και τον Αναστασιάδη και τη Ζαΐμη να κατακτούν την 9η.


Σούπερ Σπαταλάς...

Ο Φίλιππος Σπαταλάς κατέλαβε την 12η θέση στο γύρο κατάταξης (633/720), ενώ στη συνέχεια πέρασε bye στο δεύτερο γύρο. Το πρώτο "εμπόδιο" που κλήθηκε να ξεπεράσει ήταν αυτό του Βρετανού Lewis Haslam.


Ο 16χρονος Βρετανός και πρωταθλητής Ευρώπης (ομαδικό) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πάτρας (2018), πήγε να κάνει την ανατροπή, όμως ο Έλληνας τοξότης κατάφερε στο τελευταίο end να φέρει την κόντρα στα ίσια.


Ο Σπαταλάς βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι την ολοκλήρωση και του τρίτου end (85-84), όμως στο τέταρτο το Χ-9-8 του Έλληνα τοξότη και το Χ-10-9 του Haslam, έφερε μπροστά τον Βρετανό με 113-112 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.


Στο τελευταίο end o 15χρονος Έλληνας, με σχεδόν τρεις τέλειες βολές (10-10-9), έφτασε την ισοφάριση (141-141) μετά το 10-9-9 του Βρετανού με την πρόκριση να οδηγείται στο shoot-off.


Εκεί ο Σπαταλάς ήταν απόλυτα ψύχραιμος και με βολή ακριβείας, έστειλε το βέλος να καρφωθεί στο 10, την ίδια ώρα που ο Βρετανός έφερνε 9. Η πρόκριση τα προημιτελικά ήταν γεγονός.


Στους "8" ο Έλληνας τοξότης βρήκε μπροστά του τον Δανό κι έναν εκ των φαβορί, Mathias Fullerton. Μια κόντρα πραγματική διαφήμιση. Δύο τοξότες που έδωσαν ρεσιτάλ τοξοβολίας.


Οι 9/10 πρώτες βολές των δύο αντιπάλων βρήκαν το 10άρι, με τον Σπαταλά να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 5 10άρια, 5 9άρια και 5 8άρια, ενώ από την πλευρά του ο Fullerton είχε 7 10άρια και 8 9άρια!


Ο Δανός και "χάλκινος" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σαμσούντα, κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια της κόντρας φτάνοντας στη νίκη με 142-135, με το χειροκρότημα πάντως να πηγαίνει και στον Έλληνα τοξότη, ο οποίος κατέλαβε την 8η θέση.


Και πάλι άτυχος ο Αναστασιάδης...

Στην κατηγορία των Νέων Ανδρών, ο Παντελής Αναστασιάδης πήγε στο Βουκουρέστι έχοντας ως "προίκα" την εκπληκτική πορεία στην πρώτη σειρά της διοργάνωσης (Σλοβενία), όπου είχε κατακτήσει την 4η θέση χάνοντας το μετάλλιο για...δύο χιλιοστά!


Αυτή τη φορά μπορεί να μη συνέβη το ίδιο, όμως και πάλι ο Αναστασιάδης έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση στην 8άδα μέχρι το τελευταίο βέλος...


Το 682/720 έφερε τον Έλληνα τοξότη στην 15η θέση στον προκριματικό γύρο. Η πρώτη κόντρα ήταν απέναντι στον Ρουμάνο Daniel Alexandrescu, με τον Αναστασιάδη να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα με 7 10άρια (4 κεντρικά) επικρατώντας με 142-129.


Στους "16" τα διασταυρώματα τον έφεραν απέναντι στον Εσθονό, Robin Jaatma. Τον τοξότη που τον περασμένο Μάιο στη Σλοβενία είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της κατηγορίας.


Τον τοξότη που πριν από μια εβδομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα της Νάπολι, αλλά και τον πρωταθλητή Ευρώπης της Αττάλεια (indoor).


O Αναστασιάδης όμως είναι συγκλονιστικός, παίρνοντας το προβάδισμα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου end (58-56). H αγωνία θα φτάσει στο κατακόρυφο μετά το τέλος του τέταρτου end με τους δύο αντιπάλους να είναι ισόπαλοι με 114-114!


Το τελευταίο end ήταν σεμιναριακό. Ήταν σαν να παρακολουθούσες αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αναστασιάδης με 10-10-9 είναι πολύ κοντά στη νίκη.


Όμως ο Jaatma θα βρει τρεις τέλειες βολές (Χ-Χ-10) παίρνοντας την πρόκριση με 144-143 με τον τοξότη του Παναθηναϊκού να μένει και πάλι εκτός στις λεπτομέρειες καταλαμβάνοντας την 9η θέση.


Στην 9η θέση η Ζαΐμη

Στην κατηγορία των Νέων Γυναικών η Αλεξάνδρα Ζαΐμη κατετάγη 12η στον προκριματικό γύρο με επίδοση 655/720. Στη συνέχεια πέρασε bye στο δεύτερο γύρο των νοκ-άουτ πέφτοντας πάνω στη Βρετανίδα Lucy Manson.


Η 19χρονη Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 (Ροζάριο), είχε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από το Βουκουρέστι εκεί όπου το 2016 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Στο τρίτο end η Manson άνοιξε αρκετά τη διαφορά από την Ελληνίδα τοξότρια (86-77), ενώ στο προτελευταίο end η Βρετανίδα είχε πάρει προβάδισμα με 114-103, για να διαμορφώσει στο τέλος το 143-130 αφήνοντας τη Ζαΐμη στην 9η θέση.


Τέλος, το μικτό ομαδικό του Σύνθετου Τόξου, Ζαΐμη και Αναστασιάδης, μετά την 7η θέση στο γύρο κατάταξης (1337), αντιμετώπισαν στα προημιτελικά της κατηγορίας, το ιταλικό δίδυμο, Elisa Roner και Alex Boggiato.


Το ελληνικό ζευγάρι προσπάθησε όσο μπορούσε να μείνει κοντά στο σκορ, όμως Roner και Boggiato ήταν πραγματικά ασταμάτητοι. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 10άρια (5 κεντρικά) και 5 9άρια!


Από το δεύτερο end και μετά το ιταλικό δίδυμο ξέφυγε για να επικρατήσει στο τέλος με 155-144 με τη Ζαΐμη και τον Αναστασιάδη να καταλαμβάνουν την 7η θέση.

bottom of page