• Thanos Stathopoulos

Τοξοβολία | Νατάσα Τσακίρη: "Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα"

Η τοξότρια της Ελευσίνας μίλησε για το...plan Β του κυπέλλου, δίνοντας ραντεβού με το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, τον ερχόμενο Οκτώβριο στο πρωτάθλημα

 

Είναι η "Βασίλισσα" του Σύνθετου Τόξου στη χώρα μας. Αμέτρητοι τίτλοι, πρωταθλήματα, κύπελλα.


Η Νατάσα Τσακίρη είναι η κορυφαία Ελληνίδα τοξότρια στο Σύνθετο, κάτι που φρόντισε να αποδείξει και στο κύπελλο Ανοιχτού Χώρου της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.


Η Τσακίρη κέρδισε κατά σειρά τις Άννα Δούκα, Πολυχρόνια Λεκάτη και Γεωργία Τουκνάκη. Να αναφέρω ότι και οι τρεις είναι εξαιρετικές τοξότριες κι όμως η Τσακίρη δείχνει να βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω.


Μπορεί απ' έξω να φαίνεται εύκολο, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, όπως τονίζει και η ίδια.


"Η αλήθεια είναι ότι αρκετός κόσμος θεωρεί την τοξοβολία κάτι εύκολο, κάτι απλό. Η Τοξοβολία ειδικά από ένα επίπεδο και πάνω έχει απίστευτες απαιτήσεις".


"Φυσική κατάσταση, συγκέντρωση, αρμονία, συγχρονισμός, σωστή κρίση και αντιμετώπιση καιρικών συνθηκών στους αγώνες Ανοιχτού Χώρου κλπ.".


"Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω που ανέφερα, υπάρχουν και πολλά ακόμα που κάνουν την τοξοβολία ένα όχι και τόσο απλό άθλημα όπως αρκετοί πιστεύουν".


Ο αέρος πάντως έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Μια συνθήκη πάντως που τη βίωσαν όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες.


Η Τσακίρη από την πλευρά της αποκάλυψε το plan B που είχε με τον προπονητή της, αλλά και την προετοιμασία που είχαν κάνει οι δύο τους για μια τέτοια περίπτωση.


"Πριν το Κύπελλο Ελλάδος συμμετείχα στον Διακρατικό αγώνα Ελλάδα - Κύπρος. Σ' εκείνον το αγώνα είχα μια κακή εμφάνιση λόγω των δυνατών ανέμων. Δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο στο Κύπελλο", δήλωσε.


"Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν υπήρξε μέρα που να είχε ισχυρούς ανέμους και να μην πάω για προπόνηση. Μαζί με τον προπονητή μου, Αλέξανδρο Παμβουξόγλου, δουλέψαμε το plan B το οποίο ευτυχώς λειτούργησε καλά και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε".


Η μία εγχώρια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Ωστόσο, καμία από αυτούς τους τίτλους που έχει κερδίσει δεν την καθησυχάζει, αλλά ούτε τη γεμίζει πίεση, όπως θα πει και η ίδια...


"Μπορώ να πω ότι το 2019 έχει πάει πολύ καλά. Ούτε με καθησυχάζει ούτε μου επιφέρει επιπλέον άγχος. Θεωρώ ότι η συνταγή πλέον είναι γνωστή. Σκληρή προπόνηση, καλή ψυχολογία, αλλά και σωστός εξοπλισμός".


"Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερή στο κομμάτι του εξοπλισμού και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω το κατάστημα N. Papadakis για την πολύτιμη στήριξη όποτε χρειάστηκε".


Το κύπελλο Ανοιχτού Χώρου ολοκληρώθηκε και...τσεκαρίστηκε. Οι στόχοι όμως δεν σταματούν ποτέ, με την Τσακίρη να ρίχνει το βάρος της στο πρωτάθλημα του ερχόμενου Οκτωβρίου.


"Από εδώ και πέρα ο πιο κοντινός στόχος μου είναι το πρωτάθλημα Ανοιχτού Χώρου που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Εκεί θέλω πραγματικά να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να κλείσω τη φετινή outdoor season με τον καλύτερο τρόπο".


"Όσο για την επόμενη σεζόν θα δουλέψω αρκετά για να βελτιώσω το προσωπικό μου ρεκόρ, ένας στόχος που έχει αρκετά υψηλή θέση στη λίστα μου".