top of page
  • Thanos Stathopoulos

Τοξοβολία | Σταύρος Κουμερτάς: "Ήμουν προετοιμασμένος τεχνικά και ψυχολογικά"

Το πρόβλημα στο γύρο κατάταξης, η σκληρή δουλειά μετά από την ήττα του Κυπέλλου, αλλά και η απόλυτη ηρεμία στον τελικό του Πρωταθλήματος. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος του Σύνθετου Τόξου, μιλάει για τον δεύτερο βασικό εγχώριο τίτλο του τη φετινή σεζόν

 

Τον παρατηρούσα κατά τη διάρκεια στον τελικό του Σύνθετου Τόξου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, απέναντι στον Ανδρέα Ζαχαράκη. Ψύχραιμος, ήρεμος, αλλά παράλληλα και αποφασισμένος για να κατακτήσει τον δεύτερο από τους τρεις εγχώριους τίτλους τη φετινή σεζόν.


Η αλήθεια είναι ότι και τις δύο φορές που του μίλησα, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο Σταύρος Κουμερτάς εμφανίστηκε αρκετά ήρεμος, παρά το γεγονός ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε χάσει τον τίτλο στον τελικό του Κυπέλλου.


"Πράγματι ήμουν αρκετά ήρεμος και σίγουρος για τον εαυτό μου από την αρχή του τελικού. Μπορώ να πω ότι το διαχειρίστηκα όσο καλύτερα μπορούσα", θα πει."Μην ξεχνάς ότι για μένα το alternative shooting δεν ήταν κάτι που συναντούσα για πρώτη φορά. Παρά το γεγονός αυτό οι κόντρες των τελικών είναι πάντα "σφιχτές" και πιεστικές".


"Πιστεύω όμως ότι ήμουν αρκετά καλά προετοιμασμένος τόσο τεχνικά, όσο και ψυχολογικά. Ειδικά μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου δούλεψα καλά και πήγε πολύ καλά".


"Δεν το είδα σαν ρεβάνς"

Γενικά οι επιδόσεις αρκετών τοξοτών δεν ήταν και οι καλύτερες στους γύρους κατάταξης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.


Το ίδιο συνέβη και για τον Κουμερτά, που όπως αποκάλυψε μετά το τέλος του τελικού αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στο τόξο του, το οποίο όμως λύθηκε την επόμενη ημέρα.


"Στην κατάταξη του Σαββάτου αντιμετώπισα ένα τεχνικό πρόβλημα με τον εξοπλισμό μου, στην τελευταία 6άδα βολών του πρώτου γύρου με αποτέλεσμα να χάσω αρκετούς πόντους τερματίζοντας στη δεύτερη θέση".


"Γεγονός είναι ότι είχα ξεκινήσει πολύ δυνατά και μάλιστα πήγαινα για αρκετά μεγάλο σκορ, αν σκεφτείς ότι με βολή μόλις 54/60 στην τελευταία 6αδα έριξα συνολικά 347/360. Μετά από την κατάταξη ρύθμισα πάλι το τόξο προκειμένου να είναι όλα όπως πρέπει για τα νοκ-άουτ της Κυριακής".


Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ένα είδος εξιλέωσης ή ακόμα και μια ρεβάνς για τον αθλητή του Εκηβόλου, λόγω του χαμένου τελικού στο Κύπελλο.


Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αν και φυσικά θα ήθελε να κάνει ένα τρεμπλ (Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου, Κύπελλο και Πρωτάθλημα Ανοιχτού Χώρου).


"Δεν μπορώ να πω ότι είδαν τον αγώνα σαν μια ρεβάνς του Κυπέλλου, πρώτον γιατί δεν έπαιξα με τον ίδιο αντίπαλο στον τελικό, αλλά και γενικά επειδή αντιμετωπίζω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και προετοιμάζομαι ανάλογα".


"Φυσικά και θα ήθελα να είχα κερδίσει και το Κύπελλο φέτος, έτσι ώστε να έχω το 3/3 στους βασικούς αγώνες της χρονιάς, αλλά δυστυχώς φέτος δεν τα κατάφερα".


Ο Σταύρος Κουμερτάς μίλησε και για τη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αλλά και για τους νέους τοξότες που κάνουν το άθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό.


"Κατά τη γνώμη μου η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή. Θωρώ πολύ βασικό το ότι έγινε με προδιαγραφές των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού (πχ οι εναλλάξ βολές στους τελικούς)".


"Πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι αγώνες στη χώρα μας θα πρέπει να γίνονται με αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε οι Έλληνες αθλητές να αποκτούν την εμπειρία που χρειάζεται για να είναι ανταγωνιστικοί σε μεγάλους αγώνες".


"Ναι, είναι πάντα καλό και αισιόδοξο να βλέπεις νέα παιδιά να προσπαθούν και να διεκδικούν. Αυτό δείχνει ότι το άθλημα μεγαλώνει και γίνεται πιο ανταγωνιστικό".


"Γεγονός είναι ότι η ελληνική τοξοβολία χρειάζεται αθλητές, ανεξάρτητα με το τι τόξο θα επιλέξουν και το μεγάλο στοίχημα της Ομοσπονδίας είναι να βρει κίνητρα και τρόπους ώστε να έρθει κόσμος στο άθλημα προκειμένου να μεγαλώσει οι οικογένεια της τοξοβολίας".

bottom of page