Τοξοβολία-Χρήστος Αερικός: "Ένεση αυτοπεποίθησης, καταπληκτικός αγώνας"

Κυπελλούχος Ελλάδος, "προσγειωμένος" και έτοιμος να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να κερδίσει το "στοίχημα" του Ολυμπιακού τόξου

 

Θυμάμαι σε μια συζήτηση που είχαμε με τον Χρήστο, τέλη του 2015 νομίζω (δεν είμαι σίγουρος), που μου έλεγε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει... όχθη στην τοξοβολία. Για μένα ήταν έκπληξη. Στο σύνθετο τόξο ήταν ήδη φτασμένος και φουλ στις διακρίσεις. Κυρίαρχος στην Ελλάδα, "φόβος και τρόμος" σε παγκόσμιο επίπεδο.


Από το 2016 μέχρι σήμερα μετράει τρεις τίτλους. Εγχώριους. Στο εξωτερικό πηγαίνει κυρίως για να δοκιμάσει τα όριά του. Δεν στοχεύει για ψηλά ακόμα. Δεν νιώθει έτοιμος και δεν είναι. Και το πιο βασικό είναι ότι το γνωρίζει.

Διαβάστε ακόμη: Κύπελλο Ελλάδος: Ο "τρομοκράτης" Αερικός, ο υπέροχος Ξιαρχόπουλος και ο "χάλκινος" Μπέλλος

Την περασμένη Κυριακή στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στο γήπεδο του Πιερικού στην Κατερίνη. Μια διάκριση, η οποία τον γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.


"Σίγουρα, η νίκη στο Κύπελλο Ελλάδος είναι ένα σημάδι ότι οι κόποι μου δεν πάνε χαμένοι. Οπότε θα έλεγα ότι ήταν μια "ένεση" αυτοπεποίθησης. Δεν θα πω ότι αποκτώ σιγουριά στο Ολυμπιακό τόξο γιατί σίγουρος δεν είμαι για τίποτα. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πετύχω", είπε.


Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Ολυμπιακό τόξο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ο λόγος είναι απλός. Από τη στιγμή που είναι Ολυμπιακό αγώνισμα είναι πολύ λογικό όλοι να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνεντεύξεις, δηλώσεις, η τελευταία ερώτηση είναι πάντα η ίδια (καταντάω γραφικός το ξέρω). "Που αφιερώνεις την επιτυχία της Κατερίνης;". "Σε αυτούς που πιστεύουν σε μένα κι ας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα..."

"Βασικά, δεν θα το έλεγα περισσότερο ανταγωνιστικό από το σύνθετο. Είναι ακριβώς ίδια κατάσταση. Εκεί που διαφέρει, ίσως, είναι τη στιγμή των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί έρχονται τα πάνω κάτω. Και επειδή όπως είπες όλοι θέλουν να βρεθούν σε μια Ολυμπιάδα γίνεται πραγματική...σφαγή".


Η κουβέντα επιστρέφει στην Κατερίνη και στο Κύπελλο Ελλάδος, για τον οποίον ο Αερικός είχε μόνο καλά λόγια να πει.


"Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός. Είχε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες κι αυτό μας βοήθησε αρκετά. Από την πλευρά μου δεν αντιμετώπισα δυσκολίες, όσο αφορά το θέμα της τεχνικής, αλλά κάποιες αμφιβολίες, λόγω απειρίας στο συγκεκριμένο τόξο".


"Ωστόσο, αυτό με το καιρό σιγά σιγά θα εκλείψει. Γι' αυτό εξάλλου δουλεύουμε τόσο σκληρά τόσο καιρό. Για να εξαλείψουμε και την παραμικρή αμφιβολία".


Συνεντεύξεις, δηλώσεις, η τελευταία ερώτηση είναι πάντα η ίδια (καταντάω γραφικός το ξέρω). "Που αφιερώνεις την επιτυχία της Κατερίνης;". "Σε αυτούς που πιστεύουν σε μένα κι ας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα..."