top of page
  • Thanos Stathopoulos

World Cup: Μιχαήλ και Βενιαμίν αδίκησαν τους εαυτούς του κι έχασαν την πρόκριση (vid)

Το ελληνικό δίδυμο έχασε από τη Γερμανία με 2-0 μένοντας εκτός διοργάνωσης


 

Η αποψινή βραδιά στη Σάλτσμπουργκ Αρίνα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη της χθεσινής. Θα μπορούσε να είναι μια λαμπρή βραδιά για τα ελληνικά νταρτς. Φυσικά με τα... θα δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τα παραπάνω.


Ωστόσο, Γιάννης Μιχαήλ και Βενιαμίν Συμεωνίδης ήταν σε θέση να γράψουν ιστορία απόψε στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του παγκοσμίου κυπέλλου στην Αυστρία.


Οι δύο Έλληνες darters ηττήθηκαν από τους Γερμανούς Γκάμπριελ Κλέμενς και Μαξ Χοπ με 2-0, παίρνοντας μόλις ένα leg (4-1, 4-0), όσο όμως κι αν ακούγεται οξύμωρο θα μπορούσαν να ελπίζουν ακόμα και στην πρόκριση...
Η... αυτοκτονία του Μιχαήλ


Κόντρα στη Σουηδία τα διπλά ήταν το σημείο-κλειδί για την ελληνική ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής μου το είπε και ο ίδιος ο Μιχαήλ χθες το βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μετά από την αναμέτρηση: "Αν παίξουμε όπως σήμερα δεν φοβάμαι τίποτα". Και είχε δίκιο...


Ο John Michael ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Κλέμενς, αλλά "εγκλωβίστηκε" στο τσεκ. Τα διπλά δεν ήταν... σύμμαχος για τον κορυφαίο Έλληνα darter. Με τρία 100άρια, το πρώτο leg κατάφερε να κατέβει αρκετά γρήγορα.


Το 180άρι του Κλέμενς κάπου χάλασε τα σχέδια του Μιχαήλ, όμως η αδυναμία του Γερμανού να κλείσει το 85 έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία στον Έλληνα darter να τσεκάρει το 56 και να πάει το προβάδισμα, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ με τον Κλέμενς να κλείνει το 28 σημειώνοντας το πρώτο break του αγώνα (1-0).


Ο Μιχαήλ απαντάει με εμφατικό τρόπο θυμίζοντας λίγο από... Σουηδία. Ξεκινάει με 140 και τσεκάρει με 102 με 15 βελάκια, παίρνοντας πίσω το break και δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό. Όμως το πιο καθοριστικό leg έμελλε να είναι το αμέσως επόμενο.


Ο "deadly rose" κατεβαίνει και πάλι γρήγορα (50) έχοντας τουλάχιστον δύο ακόμα επισκέψεις στο stage. Το 180άρι του Κλέμενς θα πιέσει λίγο την κατάσταση, αλλά το leg δείχνει να είναι στον έλεγχο του Μιχαήλ, ο οποίος όμως θα χάσει τέσσερα βελάκια στο D10 με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Κλέμενς να κλείσει το leg τσεκάροντας το D8 παίρνοντας προβάδισμα με 2-1, αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι ήδη 3-0 υπέρ του Μιχαήλ...
Στο αμέσως επόμενο leg ο Κλέμενς ξεκινάει με 180, όμως το (μοναδικό) 180άρι του Μιχαήλ θα έρθει την κατάλληλη στιγμή. Ο Γερμανός θα πάει πρώτος στα διπλά, αλλά δεν θα μπορέσει να κλείσει το 64 (άφησε 32), με τον Μιχαήλ να έχει μια ακόμη ευκαιρία να πάρει το leg αρκεί να έκλεινε το 57. Και πάλι όμως το τσεκ δεν ήρθε ποτέ με τον Κλέμενς να τσεκάρει το D16 κάνοντας το 3-1...


Το τελευταίο όπως εξελίχθηκε leg αν και ξεκίνησε με 140 για τον Μιχαήλ, ήταν ένας... μονόλογος για τον Κλέμενς ο οποίος έκανε το leg της... ζωής του έχοντας 60-180-131 και τσεκ 130 φτάνοντας στο 4-1 με 12 βελάκια χαρίζοντας την πρώτη νίκη στη Γερμανία.


Ήττα και για Συμεωνίδη


Πλέον η αποστολή του Συμεωνίδη ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία τον Νο. 34 του κόσμου, Μαξ Χοπ για να πάει αργότερα τη αναμέτρηση στα διπλά, εκεί που το ελληνικό δίδυμο έδειξε χθες αρκετά δυνατό, όπως φυσικά και οι Γερμανοί.


Ο Μπένι θα ξεκινήσει εντυπωσιακά. Ένα 180άρι θα τον βοηθήσει να κατέβει γρήγορα, ενώ στη συνέχεια θα φτάσει πολύ κοντά σ' έναν μακρινό τσεκ από 159 αφήνοντας 20 την ίδια ώρα όμως που ο Χοπ έκλεινε το 102 χωρίς να δώσει την ευκαιρία στον Έλληνα darter για να παίξει το τσεκ.


Στο επόμενο leg ο Συμεωνίδης θα κατέβει και πάλι πιο γρήγορα από τον Χοπ, όμως ένα 140άρι του Γερμανού θα αλλάξει και πάλι τα δεδομένα με τον Συμεωνίδης να αφήνει 66 από 144 και τον Χοπ να κλείνει το D10 κάνοντας το 2-0 με 17 βελάκια.


Το τρίτο leg θα πάει και πάλι σε γερμανικά χέρια, στο πιο άσχημο από πλευράς σκορ, leg του Έλληνα darter, με τον Χοπ να κλείνει και πάλι το D10 και πάλι με 17 βελάκια.


Το τέταρτο σκέλος του αγώνα θα θυμίσει λίγο το πρώτο. Ένα 180άρι και αμέσως μετά ένα 100άρι θα φέρει τον Συμεωνίδη μια ανάσα από το πρώτο κερδισμένο leg, έχοντας αφήσει τοπ. Ο Χοπ δεν θα τσεκάρει από 147 με τον Συμεωνίδη να έχει μια μεγάλη ευκαιρία την οποία όμως σπατάλησε αφήνοντας 10, την ίδια στιγμή που ο Χοπ έκλεινε το 90 κάνοντας το 4-0 και χαρίζοντας την πρόκριση στο γερμανικό δίδυμο.

bottom of page